Oldalak

2017. szeptember 21., csütörtök

Felfaljuk a világot?

Napjaink élelmiszer termelési rendszere negatív hatással van a környezetre és az emberiség egészségi állapotára. Több mint 800 millió ember éhezik, mialatt a gazdagabb országokban soha nem látott mértéket öltött az élelmiszer pazarlás.
Az élelmiszer termelés földünk legnagyobb iparága, ma minden harmadik munkás ebben dolgozik, illetve minden pillanatban újabb és újabb területeket hódítunk el a természettől, hogy ott takarmánynövényeket termesszünk a húsipar számára, vagy gabonát a mindennapi betevőhöz. A mezőgazdaság használja el földünk vízkészletének több mint felét.
Az Anthropolis Egyesület több mint egy évtizede foglalkozik a társadalmi, gazdasági, környezeti fenntarthatóságot, a kritikai gondolkodást, az aktív, cselekvő állampolgárságra való nevelést is magába foglaló, a globális és a lokális kérdések összefüggéseire rámutató globális neveléssel.
A workshop témái: vízhasználat, virtuális víz, halászat, pazarlás, munka, gazdálkodás, termelés, termőterületek, erdőirtás, a talaj kizsigerelése, szállítás
A workshop időpontjai: október 16., 30, november 6., hétfő 16-18h
Az ingyenes képzésre előzetes regisztráció szükséges a ban.ildiko@mucsarnok.hu címen.

Nincsenek megjegyzések: