Oldalak

2017. október 7., szombat

T A L L Ó Z Ó...

Talajegészség Konferencia

Ismerd meg az egészséges talaj nyújtotta előnyöket! 2017. november 16-án 18 szakértő – gazdálkodó, kutató, szaktanácsadó és oktató – számol be a talajra alapozott gazdálkodással kapcsolatos legújabb eredményeiről és tapasztalatairól. A konferencia pontos időpontja: 2017. november 16. (csütörtök) 8:00-16:15, helyszíne a budapesti Rubin Wellness & Conference Hotel (1118 Budapest, Dayka Gábor utca 3.).
Regisztrálj most a www.talajegeszseg.hu weboldalon.
https://www.agroinform.hu/szantofold/jon-az-orszag-elso-talajegeszseg-konferenciaja-34313-002

Változás jöhet az uniós pénzosztásban

Az ambiciózusabb környezeti célok és a fenntarthatóságra törekvés lehetnek a 2020 utáni következő Közös Agrárpolitika (KAP) középpontjában. Az új koncepció két fontos eleme lehet a precíziós gazdálkodás és a vízgazdálkodás, bár az elképzelések megvalósíthatóságával kapcsolatban máris vannak szakmai kétségek. Sokan például úgy látják, hogy az idősebb gazdák nem tudják átvenni a modern technikákat.
Phil Hogan: két új irány jöhet az uniós pénzosztásban: A precíziós gazdálkodásra és a vízgazdálkodásra fókuszálhat az agrárpolitika.

2017. díjazott ökoturisztikai létesítményei

Az év ökoturisztikai tanösvénye díjat a badacsonyörsi Folly Arborétum, az év ökoturisztikai látogatóközpontja kitüntetést pedig a soproni Károly-magaslati Ökoturisztikai Látogatóközpont kapta. Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2017 különdíjat az orfűi Medvehagyma Ház Ökoturisztikai Látogatóközpont kapta. http://greenfo.hu/hirek/2017/09/25/ime-2017-dijazott-okoturisztikai-letesitmenyei

A fertőtlenítőszerek kipróbálása

Ami a szabad szemmel látható egyes kártevőknél (alombogár, madártetű atka, légy stb.) egyértelmű, hogy az adott irtószertől elpusztul-e vagy sem, a szemmel nem látható mikroorganizmusok (baktériumok, vírusok, gombák, oocysták, féregpeték) esetében csak mikrobiológiai módszerekkel (tenyésztés, mikroszkóp, PCR stb.) tudjuk a hatást ellenőrizni.
https://agronaplo.hu/termekinformaciok/fertotlenitoszerek-kiprobalasa-a-gyakorlatban

A méhészkedés jelentősége

A méhészkedés több ezer család megélhetéséhez nyújt jövedelemforrást, s ezáltal közvetve hozzájárul a vidék népességmegtartó képességéhez. A magyar méhészet a mezőgazdaság bruttó termelési értékének 1 százalékát, az állattenyésztésnek mintegy 3 százalékát adja, mindez forintban kifejezve pedig 22-25 milliárdos összeget jelent. A méztermelés az elmúlt 10 évben 15 és 30 ezer tonna között változott. Az Európai Unión belüli mézkereskedelemben hazánknak körülbelül 40 százalékos részesedése van.

Nincsenek megjegyzések: