Oldalak

2018. szeptember 27., csütörtök

BIOTALENT regisztráció

Az Erasmus+ által támogatott, nemzetközi oktatási program középpontjában a biológiai sokféleség és a klímaváltozás áll. A résztvevők megismerhetik a biológiai sokféleséggel kapcsolatos fogalmakat, az élővilágot veszélyeztető tényezőket, az ember és az élővilág kapcsolatát, és azt, hogy hogyan hat a klímaváltozás a biológiai sokféleségre.
A  januárban induló, angol nyelvű online kurzus elsősorban olyanoknak szól, akik biodiverzitás és klímaváltozás témában szeretnék az általános ismereteiket bővíteni: pedagógusoknak (elsősorban biológiatanároknak), múzeumpedagógusoknak, környezeti nevelőknek, civil szervezetek aktivistáinak, akit érdekel a téma. A kurzus angol nyelvű. A regisztrációs felszín szeptember 25-én megnyílt.
A program egésze három részből épül fel, az első kettőt kell teljesíteni, majd összesen 20 fő részt vehet a harmadik modulon is. Az első 20 órás általános online modul a biológiai sokféleségről és a klímaváltozásról szól. A két, szintén 20 órás opcionális online modul herpetológiai (kétéltűek és hüllők), illetve gyógynövény tematikájú. Az online kurzust sikeresen teljesítők vizsgabizonyítványt kapnak. A 40 órás terepgyakorlatra az online modulban legjobban teljesítő 20 résztvevő számára a görögországi Kréta szigetén kerül sor.
A hazai partner a Magyar Természettudományi Múzeum. A nemzetközi partnerek: Royal Belgian Institute of Natural Sciences, Natural History Museum, Crete, Consortium of European Taxonomic Facilities (CETAF), EDUFOR Portugal.  További információk és jelentkezés: http://biotalent.myspecies.info/ és http://biotalent.myspecies.info/sites/biotalent.myspecies.info/files/BrochureBIOTALENT_Hungarian24Feb.pdf#overlay-context=.



Nincsenek megjegyzések: