Oldalak

2018. szeptember 4., kedd

T A L L Ó Z Ó...

Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj

Megjelent az Agrárminisztérium pályázati felhívása a 2019. évi Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj elnyerésére. A  Magyar Agrárgazdasági Minőség Díja célja azon hazai agrárgazdasági szervezetek országos szintű elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során elkötelezettek a minőség ügye iránt. Továbbá kiemelt fontosságot tulajdonítanak a minőségi munkavégzésnek, az egyenletesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatás nyújtásának.
A pályázati jelentkezési lap innen letölthető.
A pályázatot 2018. október 15. 12 óráig, személyesen vagy postán 4 példányban kell benyújtani.

Kertszövetség - KKOSZ felajánlása

A Kertszövetség-KKOSZ továbbra is felajánlja a kertbarátoknál összegyűlt sok évtizedes környezettudatos kertészkedés tapasztalatainak átadását – mint tudásátadást – az Ökoiskola Hálózat tagjainak. Támogatja és segíti az ökoiskolák iskolakertjeinek bekapcsolódását a „Legszebb konyhakertek” országos versenybe, támogató partnerei közreműködésével talajjavító – növénykondicionáló bio készítményt, vetőmagokat juttat az együttműködő iskolakerteknek.
A kertbarát szervezetek jelentős része megtalálható a www.kertszovetseg.net honlapon, ahol az információk menüpont alatt találhatók a tagszervezetek. Erre kattintva egy térképes kereső jön elő az adott megyében működő Kertbarát Körökkel, Budapesten a kerületek megjelölésével.

Tejipari gyakorlati napok

A Nemzeti Agárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatóság ismét megszervezi a „Tanuljunk együtt! – Tejipari gyakorlati napok” programot. A NAK savas és oltós alvasztású termékgyártás témákban biztosít szakmai képzési lehetőséget.
A program helyszíne: Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet, 9200 Mosonmagyaróvár, Lucsony u. 24.
A program(ok) időpontja:
- Kezdő csoport     2018. szeptember 19-20. – Savanyított tejtermékek gyártása
    2018. október 10-11. – Oltós alvasztású termékgyártás
- Haladó csoport:    2018. november 7-8. – Savanyított tejtermékek gyártása
    2018. november 21-22. – Oltós alvasztású termékgyártás
A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet itt lehet elvégezni. További részletek a meghívóban.

Automatikus aratás és 3D-s szervizelés 1000 kilométerről (videó)

2019-ben a Case IH a jelenleg forgalmazott AF 7240/AF 8240 és AF 9240-es modellekből álló kombájncsaládját új modellekkel váltja fel. Az AF 7250/AF 8250 és AF 9250-es gépek elképesztő teljesítménnyel és magtisztasággal dolgoznak, és akár 1000 kilométeres távolságból is javíthatók egy 3D-s szemüveg segítségével. 
Automatikus aratás és 3D-s szervizelés 1000 kilométerrõl (videó): Ezt tudja a legújabb CASE IH szuperkombájn!

Nincsenek megjegyzések: