Oldalak

2021. szeptember 8., szerda

Budapest Borfesztivál

Ünnepi programokkal, Somló díszvendégségével és több mint hetven pincészet részvételével rendezik meg a 30. Budapest Borfesztivált szeptember 23. és 26. között a Budavári Palotában.

    Nem volt egyszerű időszak a magyar borágazat számára az elmúlt másfél év, így még jobban felértékelődnek a találkozási pontok a termelők és a fogyasztók között - mondta el a Budapest Borfesztivál szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár.
    Zilai Zoltán, a Budapest Borfesztivál igazgatója közölte: évek óta készülnek a rendezvény 30. évfordulójára, amelyet számos különleges programmal ünnepelnek. Díszvendég régióként idén Somlót, Magyarország egyik legkisebb történelmi borvidékét hívták meg, amely tucatnyi borászattal képviselteti magát.
    Madaras Bence, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a Borfesztiválra elkészül a vár Tabán felüli oldalán a Lovarda előtti Csikós-udvar és Stöckl-lépcső újjáépítése, innen új gyorsliftek is segítik majd a rendezvény megközelítését.(F:mti)

Nincsenek megjegyzések: