Oldalak

2021. november 2., kedd

Városokkal városokért projekt

Pályázatonként maximum 60 ezer eurós támogatást nyújt a Városokkal városokért (EUCF) nemzetközi projekt azoknak az önkormányzatoknak és önkormányzati társulásoknak, akik beruházási koncepciót dolgoznak ki településük fenntartható energetikai programjaira, a pályázat leadási határideje december 17. - közölte az EUCF kedden az MTI-vel.

    A közlemény szerint a klímatudatos energetikai tervezés egyre fontosabb helyi szinten is, azonban a tervezéshez szükséges szaktudás sokszor hiányos vagy nincs hozzá megfelelő forrás, ez pedig később gátat szabhat a megfelelő befektető felkutatásának és a projekt sikeres megvalósításának. E problémán szeretne segíteni az EU Horizont 2020 projektben a Városokkal a városokért elnevezésű program. A már harmadjára meghirdetett kiírás alkalmával 69 befektetési koncepciót támogatnak majd, összesen 4,14 millió euróval. Az EUCF korábbi két felhívásán 30, majd 69 sikeres pályázatot bírált el, amelyek szerződéskötési fázisban vannak.
    Hozzátették, hogy megvalósíthatósági tanulmány, piackutatás, érdekcsoportok elemzése, gazdasági, pénzügyi és kockázatelemzés mind előfeltételei egy sikeres befektetési koncepció elkészítésének. E szakmai anyagok, tanulmányok finanszírozásában segít a pályázat kiírója (EUCF).
    A pályázatról további információ a www.eucityfacility.eu oldalon olvasható.(F:mti)

Nincsenek megjegyzések: