Oldalak

2015. október 19., hétfő

Szakmai könyvek...

Szőnyegi Sándor - Kalmár Károly: Szemestermény tárolók károsítói és az ellenük való védekezés
A kézikönyv hézagpótló könyvként jelent meg, mivel az elmúlt 30 évben e témával kapcsolatos szakanyag nem került kiadásra. A Növényegészségügyi és Talajvédelmi Állomások szakemberei által készített mintegy 200 oldalas munka részletesen ismerteti.
Beke János: Terményszárítás
A kézikönyv célkitűzése, hogy bemutassa és elterjessze azokat a korszerű szárítási technológiákat, amelyek a korábbiaknál jobb minőségi jellemzők mellett az energiaigény csökkentését is lehetővé teszik. 
Bak János - Kelemen Zsolt - Dr. Tóth László: Szálastakarmányok betakarítása, tárolása és etetése
A szerző részletesen ismerteti a betakarítás és a silózás gépeit, a silózás technológiai lépéseit, a toronysilókat, a fóliazsákos erjesztést, de kitér a szálas takarmányok csomagolására, csomagológépeire is.
Arun S. Mujumdar, Beke János: Gyakorlati szárítás
A könyv célja az, hogy áthidalja a tankönyvek és a kézikönyvek közötti „szakadékot” a szárítás területén. A kiadvány címe akár az is lehetne: „Minden, amit a szárításról tudni kell, de nem tudni, kit is kellene megkérdezni”.

Dr. Csomós Zoltán: A gépesítés és gépi technológia fejlesztése a mezőgazdaságban
A kiadványunk két fő részre tagolódik: a mezőgazdasági szállítás, rakodás gépesítése és a szemestermények szárítása és tárolása.
 

Nincsenek megjegyzések: