Oldalak

2015. október 25., vasárnap

T A L L Ó Z Ó...

Földárverési start...

November 16-án kezdődnek az eladásra kínált állami földek nyilvános árverései. Az árverések hat megyében kezdődnek meg. A kormány az árveréseken szeretné a legjobb árat elérni. A befolyó pénzt egy beruházási alapba gyűjtik.

Élelmezési Világnap

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO Rómában ülésező konferenciája 1979-ben magyar határozati javaslat alapján nyilvánította ÉLELMEZÉSI VILÁGNAPpá október 16-át.
A világnap célja, hogy mozgósítsa a kormányokat és a közvéleményt az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslására.

Indul a Termelő falu program

A Földművelésügyi Minisztérium az idén először indította útjára a Termelő falu programot és a településeknek 173 millió forint támogatást ítéltek meg.
Erre az önkormányzatok nyújthattak be vissza nem térítendő támogatásra kérelmet a két alprogramban, az egyik a baromfitartást, a másik a zártkerti földrészletek revitalizációját szolgálja.

Hungarikum pályázat

A hazai és a külhoni értékgyűjtés támogatására, valamint a kihaló félben lévő hagyományos népi mesterségek tovább örökítésére október 26-án, hétfőn megjelennek az idei hungarikum pályázatok.
A két pályázatra 110 millió forint áll rendelkezésre, november 16. és decemberben 15. között lehet a támogatásra jelentkezni,
Mindkét pályázatnál 1 millió és 3 millió forint közötti támogatást lehet nyerni, a kiírások a többi között a www.kormany.hu/hu és a Herman Ottó Intézet weblapján (www.hermanottointezet.hu) is olvasható.
 

Nincsenek megjegyzések: