Oldalak

2015. november 16., hétfő

Szakkönyv tallózó...

Zámbó Sándor - Mátray Árpád: A biobaromfi tartása
A mű célja, hogy a teljes értékű, egészséges baromfihús- és tojástermelés lehetőségeit adja át azoknak, akik az ökológiai baromfitartással kívánnak foglalkozni.

Mihók Sándor: Tyúk, gyöngytyúk, pulyka, kacsa, pézsmaréce, lúd
A kötet a tyúk, gyöngytyúk, pulyka, kacsa, pézsmaréce és a lúd fajtáit mutatja be, azonos elvek alapján, egységes szerkezetben. Származásukon, eredetükön kívül megismertet a fajok és fajták értékmérő tulajdonságaival is.
Bogenfürstn Ferenc: Kacsák
A Kacsák című kézikönyv a teljesség igényével íródott. A házikacsa származását, fajtáit, tojás- és hústermelését, takarmányozását valamint tenyésztését mindenki számára közérthetően mutatja be a szerző.
Dr. Gippert Tibor - Kőrösiné Dr. Molnár Andrea: A baromfi takarmányozása intenzív és szabadtartásban
Elsősorban az árutermeléssel foglalkozó, belterjes baromfitartást művelő kezdő és gyakorlott baromfitartók, takarmánygyártók tudását kívánjuk bővíteni, de alapismereteket szeretnénk nyújtani az újszerű, alternatív, szabadtartással foglalkozó termelőknek, valamint a hagyományos baromfitartóknak.
Szabó András, Karácsonyi Dezső: A strucc tartásának, tenyésztésének alapelvei
Az egzotikumok világába tartozó állat a magyar természeti viszonyok között is jól érzi magát. A sturcc tartásáról szóló szakmai anyag az első magyar nyelven megjelent komolyabb kiadvány, ami a tenyésztők gyakorlati munkáját segíti.
Beata & Leopold Peitz: Tyúktartás
Akkor lesz szép baromfiudvarunk, ha a tyúkok igényeit ki tudjuk elégíteni, van kényelmes, ülőrúddal, tojófészkekkel ellátott istállójuk, kifutójuk, homokfürdőre alkalmas területük, és elegendő, vitaminokban gazdag takarmányuk, friss ivóvizük és kellemes kapirgálóhelyük, de észrevesszük azt is, ha valamelyikkel baj van.


 

Nincsenek megjegyzések: