Oldalak

2015. november 6., péntek

T A L L Ó Z Ó...

Ebtenyésztéssel összefüggő törvénymódósítás

A földművelésügyi Minisztérium társadalmi egyeztetésre bocsátotta az ebtenyésztéssel összefüggő egyes törvények módosításáról készített jogszabálytervezetet. Véleményezési határidő 2015. november 6.
A jogszabálytervezet, valamint az ehhez tartozó anyagok elérhetők: kormany.hu weblapon.

A Tudomány Ünnepe...

Milyen Magyarországon élnek majd gyermekeink? Hogyan működhet a homeopátia? Mit adott az iszlám Európának? Hogyan képzelhető el az együttműködés az ipar és a tudományos szféra között? Ha érdeklik a válaszok, illetve feltenné a kérdéseit, jöjjön el ismeretterjesztő előadásainkra november 10. és 20. között a Magyar Tudományos Akadémia idén 150 éves Székházába!

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részletes program és regisztrációs lehetőség: tudomanyunnep.hu

Élelmiszerbiztonság - Horizont 2020

Az FM Sajtóiroda tájékoztatója szerint az Európai Bizottság október 14-én publikálta a Horizont 2020 keretprogram társadalmi kihívások 2 (SC2), az úgynevezett „Élelmiszerbiztonság, fenntartható mezőgazdaság és erdészet, tengerkutatás, tengeri és belvízi kutatás és a biomassza-alapú gazdaság” 2016/2017-re szóló munkaprogramját.
A pályázatok benyújtási határideje 2016. február 17-e.
hálózat és a támogatott operatív csoportok közötti átjárhatóságot.
A munkaprogram, illetve a részvételi feltételek a következő két linken érhetők el:
http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/funding/reference_docs.html#h2020-work-programmes-2016-17
http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/index.html 

Élő népművészet

Országos népművészeti tárlat a Néprajzi Múzeumban
Mintegy 1700 alkotás, egyebek mellett viselet, hímzés, ékszer és játék is látható az Élő népművészet című, csütörtökön nyíló tárlaton a budapesti Néprajzi Múzeumban.


Nincsenek megjegyzések: