Oldalak

2018. január 19., péntek

BLOGSZEMLE - 2010/2...

Jó figyelembe venni...

Este hat órakor érdemes kérni a férfiaktól
Olyankor a legengedékenyebbek.

A férfiaktól este hat óra körül érdemes kérni valamit, mert olyankor a legengedékenyebbek - derítette ki egy brit felmérés.

A legrosszabb időpont délután három, olyankor a legelutasítóbbak. Az ezer főre kiterjedő felmérést egy gyógyszergyár rendelte meg. Kiderült az is, hogy előléptetésért folyamodni legjobb délután egykor, nem pedig a nap kezdetén.

A megkérdezett 1019 ember 86 százaléka azt mondta, ismeri napi hangulathullámzását. A Daily Telegraph című lap a jelenségről megkérdezte Evie Bentley bioritmus-szakértő pszichológust, aki megerősítette, hogy mindenki fizikai, szellemi, érzelmi közérzetét nagyban befolyásolja természetes bioritmusa.
f:MTI

McDonald's-menű...

Fél év után sem rohad a McDonald's-menű

Sally Davies manhattani fotóművész csendélet-sorozaton akarta bemutatni egy szétrohadó Happy Meal-menü szomorú állapotváltozását, de sokkolás helyett végül ő sokkolódott: hiába várt, a gyorséttermi kaja fél év után sem volt hajlandó a bomlás jeleit mutatni. A modell még egy vacak penészfoltot se volt képes növeszteni, csak egyre kopogósabb és fényesebb műanyag-állagot mutat.

Sally Davies az elmúlt fél évben minden nap készített egy fotót arról a McDonald's Happy Meal menüről, amit idén áprilisban vásárolt, majd egy polcon helyezett el manhattani műtermében. Az 54 éves fotóművésznő elképzelése eredetileg az lett volna, hogy a The Happy Meal Project elnevezésű mű keretében minden nap lefotózza a hamburgert és a sült krumplit, ily módon megörökítve a gyorséttermi menü bomlásának fázisait. Hiába várt azonban a ráutaló jelekre egyre türelmetlenebbül, ez a fázis félévi fotózgatás után sem következett be.

Davies eleinte naponta fotózta az ellenálló hamburgert, majd egyre hosszabb szüneteket iktatott a képek közé, hátha akkor feltűnik valami látványosabb változás, de egyelőre semmi eredménnyel nem járt. Az érdeklődők a projekt Flickr-oldalán követhetik [1], épp hol tart a rohadásban Happy Meal menüje, de a képek alapján is egyértelmű: sehol.

“A sült krumpli egész picit megfonnyadt, ahogy a burger húspogácsája is, de ettől eltekintve az egész kinézete semmit sem változott, miközben a hetekből hónapok lettek. Most pedig, fél évvel később érintésre teljesen műanyagszerű, és még egy kis enyhe akrilos fénye is lett. Az egyetlen változás, ahogy látom, hogy kőkemény” - írja le Davies az állapotváltozásokat.


Mivel Davies egyébként vegán, tehát sose fenyegette a veszély, hogy ilyesmiket egyen, a kísérlet eredményét nem igazán találja sokkolónak, inkább csak figyelemreméltónak. “Szerintem ez nem annyira ijesztő, inkább már-már szórakoztató. Persze, ha húsevő volnék, akkor azért máshogy látnám. De hogy még a zsömle sem penészedik?! Ez egész különös” - kommentálta a legyőzhetetlen hamburger viselkedését.

Davies saját bevallása szerint egy városi legendából merítette az ötletet: eszerint valaki 12 éven át őrizgetett egy hamburgert anélkül, hogy az étel rohadni kezdett volna. Barátai óva intették tőle, hogy felüljön az ilyen sztoriknak, úgyhogy a fotóművésznő úgy döntött, nem is ül, inkább személyesen jár utána a pletyka igazságtartalmának.

Ettől függetlenül sem ő az első, aki megpróbálta bebizonyítani, hogy az akár 78 féle adalékanyagot is tartalmazó műkaják gyanúsak, és jobb óvatosnak lenni a fogyasztásukkal. Joanne Bruso denveri nagymama ugyanilyen módszerrel, egy egy évig (sikertelenül) rohadni hagyott Happy Meal menüvel szerette volna felhívni a figyelmet a gyorséttermi táplálkozás veszélyeire, és ugyancsak a McDonald’s volt a célpontja Morgan Spurlock híres, 2004-es dokumentumfilmjének, a Super Size Me [3]-nek is, amelyben a rendező saját bőrén bizonyította, mi az eredménye, ha 30 napon át az étteremlánc termékein él. Spurlock 11 és fél kilót hízott egyetlen hónap alatt, testtömege 13 százalékkal, koleszterinszintje az egészséges érték 230 százalékára emelkedett, hangulatingadozások és szexuális teljesítőképtelenség gyötörte, elzsírosodott a mája , és az egyhavi kísérlet után 14 hónapig tartott, míg vissza tudta nyerni kiinduló testsúlyát. Igaz, ezzel csak azt a nem túl vitatott tényt bizonyította be, hogy a gyorséttermi kaják egészségtelenek és hizlalnak, arra sajnos nem szolgált bizonyítékkal, ő is megállt-e az öregedésben, legalább arra az egy hónapra.(f:Velvet.hu)

Kutya-pszichológia...

Az ebek között is vannak pesszimisták

A kutyák közt is vannak optimisták és pesszimisták - derítették ki a Bristoli Egyetem kutatói. A pesszimisták kétségbeesnek, ha magukra hagyják őket, míg az optimisták fittyet hánynak rá.
A kutatók 24 állatmenhelyre került kutyát vizsgáltak meg. Először húsz percre egy gondozóval egy üres teremben kellett tartózkodniuk, majd öt percre bezárták oda őket egyedül. A kísérlet második részében a kutatók ínyencfalatokkal töltötték meg tálkákat, majd megtanították nekik, merre vannak az üres, és merre a teli tálkák.

Azokat a kutyákat, amelyek boldogan rohantak a finomságokhoz, optimistának kategorizálták, amelyek haboztak, pesszimistának. Később összehasonlították a két kísérletrész eredményeit. Azok a kutyák, amelyek bezárva szorongtak - és ennek jeleként ugattak és kaparták az ajtót - leginkább a pesszimisták közül kerültek ki. Az optimisták bezárva is többnyire megőrizték nyugalmukat.

A kezdőbetűk jelentése...

Neved kezdőbetűi árulkodnak rólad!

A családneved és a keresztneved első betűi olyanok, mint a két szemed, amibe belenézve egész univerzum tárul fel rólad. A neved olyan, mint a királyok uralkodói ékszerei, a korona, a jogar és az országalma.

A korona a családneved, a jogar a keresztneved, az országalma pedig a beceneved. A betűk pedig olyanok, mint a drágakövek az uralkodói jelvényeken. Az első betű ezek között is a legszebb ékszer, ami alapvetően meghatározza az egész egyéniségedet.

Mit jelentenek a neved kezdőbetűi?
A vezetékneved és a keresztneved kezdőbetűjét is érdemes megkeresned. A vezetékneved sokkal rejtettebb jelentésű, egyfajta küldetést mutat, amit mások nem nagyon tudnak rólad. A keresztneved mutatja a nyilvánvaló személyiségjegyeket, amiket a világ is láthat.

A: Két lábbal, szilárdan állsz a földön, vezéregyéniség vagy.
B: Képes vagy mások elképzeléseit szilárd formába önteni.
C: Mágnesként vonzod az embereket.
D: Magadban hordasz valami nagy dolgot, ami meg kell érlelned és világra hoznod.
E: Művészien használod a szavakat.
F: Gondoskodsz azokról, akik fontosak számodra.
G: Befelé forduló, szemlélődő egyéniség vagy.
H: Magasra juthatsz, de nagyot is zuhanhatsz.
I: Szilárd egyéniség vagy, mint egy stabil oszlop.
J: Szerencsés ember vagy, aki kifogja az „aranyhalat”.
K: Tele vagy nagyfeszültségű energiával, óvatosan bánj vele.
L: Érzékeny lelkületű ember vagy.
M: Híd vagy, aki közvetít a legkülönfélébb emberek között.
N: Képes vagy önmagad újra és újra meghaladni és fejlődni.
O: Védelmet és burkot biztosítasz szeretteidnek, de ez börtönné is változhat.
P: Kiváló meglátásaid vannak, amiket megosztasz másokkal.
Q: Képes vagy kitörni a saját korlátaidból.
R: Nukleáris erejű energia van benned, rajtad múlik, mire használod.
S: Spirituálisan a legalacsonyabb szintről, a legmagasabbra juthatsz.
T: Képes vagy vállalni az élet kihívásaival járó áldozatot.
U: Ajándékokat kapsz az élettől, amikre vigyáznod kell.
V: Tölcsérként kapod a zseniális ötleteket a fejedbe.
W: Képes vagy alkalmazkodni a legkülönfélébb változásokhoz is.
X: Radikális eszközökkel szeretnéd jobbítani a világot.
Y: Fontos számodra a természet és az élet titkainak kutatása.
Z: Hatalmas erőt, cselekvési energiát birtokolsz, olyan vagy mint a villámcsapás.
f.nana/astronet
Schilling Péter
www.szammisztika.com

Szüreti tanácsok...

Nem árt tanulmányozni !
Szüreti szabályok
1. Sose kezdjük borivással a napot. A reggeli bor megfekszi a gyomrot, rátelepszik a mozgásközpontunkra, azonkívül kettőslátás is kialakulhat. Tapasztalt szüretelő törkölypálinkával indítja a reggelt féldecis kiszerelésben, ennek kiváló az értágító hatása, meg a muslincák sem jönnek ránk annyira, mint bor esetében.
2. Lehetőség szerint keveset tartózkodjunk napon. A szeptemberi-októberi napsütésnek még ereje van, könnyen okozhat szédülést, kóválygást, egyensúlyi zavarokat. Ha tehetjük, vonuljunk a pince hűvösébe, a megfáradt, kitikkadt szervezet itt tud igazán akkumulálódni.
3. Ernyőt, botot sose vigyünk magunkkal a pincébe, ez tudniillik a lépcsőn való lezuhanásunkban akadályozhatja a biztos talajfogást, plusz a poharakat is leverhetjük vele, ami újabb bajforrás lehet (vágásos sérülések stb.).
4. A lopót mindig egy kézzel fogjuk, így szabad kezünkkel megtámaszthatjuk szüretelő társunkat.
5. Sose vedeljük a bort, csak hörpöljük, kortyolgassuk. A vedelő borivó unesztétikus, beárnyékolja az egész szüretet, azonkívül a saját kezére is rá szokott lépni.
6. Ne kívánd meg felebarátod borát, ott a tiéd!
7. Óránként, kétóránként jöjjünk fel a pincéből, nézzük meg, hol tart a szüret, mire jutottak az asszonyok és a gyerekek. Ha a tőkék között szemlélődünk, kapaszkodjunk erősen a karókba, lábunkat próbáljuk meg ciklikusan egymás elé rakni.
8. Az éneklés (Részeg vagyok, rózsám...), a szavalás (Ej, döntsd a tőkét...) jótékonyan hat a tüdőre, szívre, növeli az együvé tartozás érzését, sőt még a seregélyek is elmenekülnek a környékről.
9. A házassági ígéretekkel csínján kell bánni, ez másnap rossz közérzetet okozhat.
10. Szüreti összeszólalkozásoknál bicskát, hordódongát nem illik használni, kínáljuk meg óborral az ellenfelet, az majd leteríti.
11. Ha beszédünkben már túlságosan sok a mássalhangzó, taglejtésekkel is kifejezhetjük magunkat. Ennél kifejezőbb, ha csak ülünk a sarokban támasztva a falat.
12. Pincelépcsőre ne feküdjünk le aludni, mert áteshetnek rajtunk poharastól, lopóstól.
13. Reggel ne ijedjünk meg a táskás szemű, piros orrú embertől a tükörben. Megvan szegénynek a maga baja...



Nincsenek megjegyzések: