Oldalak

2018. január 7., vasárnap

Érdekességek...

Szemünk színe

Meglepő dolgokat árulhat el a szemünk színe
Jól ismerjük a mondást, miszerint a szem a lélek tükre, ám egy nemrégiben közzétett kutatás szerint a szemünk színe ennél többet is elárulhat rólunk, például azt, hogy milyen egészségi állapotban vagyunk.
Tudományosan így kell fogni a hamburgert
Japán kutatók négy hónapot töltöttek azzal, hogy megtalálják a hamburgerevés tökéletes módszerét. Egészen pontosan azt kutatták, hogyan kell fogni a szendvicset. Nem teljesen érdektelen a téma, hiszen ha rosszul fogjuk, mustáros lesz a ruhánk.

Múló idő...

Ön is öregszik, és ez egyértelműen kiderül ezen az oldalon
Érdekes adatokkal szembesülhetünk az alábbi oldalon, ezúttal életkorunk szemszögéből. Egy pici angol tudásra szükség van az alábbi oldal használatához, de ha ez megvan, akkor játékos formában informálódhatunk érdekes tényekről. A nem épp pozitív kicsengésű „Öregszel” (You're getting old) online alkalmazás a saját, barátaink vagy tetszés szerint választott születési dátum alapján vázol fel érdekességeket. Egy folyamatosan változó számláló mutatja például, hogy mennyit dobbant a szívünk, amióta megszülettünk, illetve mennyi levegővétel történt az azóta eltelt idő alatt. Láthatjuk, hogy hányan éltek a Földön, amikor megszülettünk, és hányan élnek most.

A sörivásról...

A sörnek is vannak egészségre előnyös hatásai

Általában a vörösbort szokták emlegetni, mint ami kis mértékben fogyasztva jót tesz az egészségnek. Vajon a sör is rendelkezik hasonló jó tulajdonságokkal?

Tévhit a kávé fogyasztásáról

Tévednek 

Egy kétezer fős vizsgálat során kiderült, hogy a felnőttek tíz százaléka hiszi, hogy a kávé rákot okoz, és fogyaszt.
 

Nincsenek megjegyzések: