Oldalak

2018. május 24., csütörtök

T A L L Ó Z Ó...

Erste banki hitelezés

Egyszerű, könnyen felvehető és olcsó kölcsönökkel segíti az Erste az agrárium növekedését. A Power Business hiteleknél nincs szükség tárgyi fedezetre, a bank nem jegyez be jelzálogot, papírokat sem kér, és öt napon belül elbírálja a hitelt. Az Erste Bank számára évek óta kiemelten fontos terület az agrárium, a pénzintézet nem csupán külön hitelezési keretet hozott létre néhány éve a szektor számára, de egy szakmai tudásközpontot is. Az Agrár Kompetencia Központ egyedi kiadványokkal, szolgáltatásokkal támogatja az ügyfelek döntéshozatalát.

Újra Bábolnai Gazdanapok!

Ismét összegyűlik a szakma Magyarország legnagyobb és legrégebbi mezőgép-kiállításán. A Bábolnai Gazdanapokat immár 31. alkalommal rendezi meg a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok 2018. szeptember 5-8. között.

Szántóföldi Napok

Már zajlanak a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőhegyes elnevezésű szántóföldi szakmai rendezvény előkészületei. A 2018-as rendezvény részletes tájékoztatója és a jelentkezési lapja a linkre kattintva érhető el.

Tudományos Élményközpont

A hamarosan nyíló Tudományos Élményközpont közelebb hozhatja az agrártudományokat a diákokhoz. Ősszel nyitja kapuit az Agroverzum, Tudományos Élményközpont, az MTA Agrártudományi Kutatóközpontjának látogatóközpontja Martonvásáron. Az intézmény létrehozásának és működésének fő célja az agrártudományok társadalmi ismertségének a növelése széles körben; az agrár- és természettudományok népszerűsítése a tudománykommunikáció változatos eszközeivel. Az Agroverzum az MTA első olyan fejlesztése, amely önálló intézményi szintre emeli a tudomány népszerűsítését, a tudománykommunikációt.

Erdőtüzek veszélye...

Tartós szárazság esetén, egy zivatar után akár már néhány órával ismét meg tud gyulladni a növényzet, sőt a kisebb eső sokszor el sem jut az erdő talajszintjére. A magyarországi erdőtüzek 99 százaléka emberi mulasztás következménye, emellett a tűz sokszor a szomszédos területekről terjed át az erdőre, így mindenhol fontos az elővigyázatosság. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról, valamint az erdőtűz-megelőzéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról a Nébih FIRELIFE Erdőtűz Megelőzési Programjának honlapján, a www.erdotuz.hu oldalon tájékozódhatnak.

Nincsenek megjegyzések: