Oldalak

2018. május 28., hétfő

T A L L Ó Z Ó...

Élelmiszerlánc-felügyeleti díjfizetés

Május 31-ig nyújthatják be szankciómentesen az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat az élelmiszerlánc szereplők. Az elektronikus bevallási felülete az idei évtől új helyen, az Ügyfélprofil menüpontban érhető el a hivatal honlapján. Kérdés esetén a hatóság ügyfélszolgálata a 06-1/336-9024-es telefonszámon, valamint a felugyeletidij@nebih.gov.hu e-mail címen áll az érdeklődők rendelkezésére.

Meggyfelvásárlási előírások...

2017. június 16-tól a törvény kötelező szerződést ír elő a meggyfelvásárlásra, így a szabályozás előírásait az érintetteknek az idei meggyszezonban is alkalmazniuk kell. A közelgő meggyszezonra való tekintettel a mezőgazdasági termékpiacok szervezésének egyes kérdéseiről, a termelői és a szakmaközi szervezetekről szóló 2015. évi XCVII. törvény alapján szerződéskötési kötelezettség vonatkozik a feldolgozóipari meggy felvásárlására.

Csekély összegű támogatási kérelem

Megjelent a Magyar Államkincstár nyomtatványa, ami megkönnyíti az egyéni csekély összegű támogatási keret kihasználtságára vonatkozó hatósági bizonyítvány kiállítása iránti kérelem benyújtását. Ezen kérelmezési eljárást segíti a most megjelent kincstári közlemény és annak mellékletei.

Piackereső

Egyre népszerűbbek a termelői piacok, már 260 működik belőlük az országban. A NAK internetes portálján országos, térképes piackereső szolgáltatással segíti a leendő vásárlókat és a termelőket: a felület segítségével a piacokról, valamint konkrétan az egyes termelőkről, árusokról és termékeikről is lehet informálódni. Aki igénybe szeretné venni ezt a lehetőséget, az a kitöltendő nyomtatványt szintén a NAK piackeresőjének oldaláról le tudja tölteni

KSH - egyéni gazdaságok összeírása

Kezdődik a júniusi összeírás, akik nem élnek az önkitöltés lehetőségével, azokat május 23. és június 15. között összeíró keresi fel. Az adatszolgáltatás 484 település 648 mezőgazdasági mintakörzetében 106 ezer címet érint. Az érintettek az emezo.ksh.hu oldalon június 15-ig tölthetik ki a kérdőívet a postai vagy elektronikus levélben kapott felhasználói azonosítóval és jelszóval. Aki ennek nem tesz eleget, vagy nem kapott azonosítót, azt május 23. és június 15. között összeíró keresi fel.
 

Nincsenek megjegyzések: