Oldalak

2018. május 9., szerda

T A L L Ó Z Ó...

„Tej! Szívvel-lélekkel!” kampány

A minőségi tejtermékek népszerűsítését célzó marketingkampány a Földművelésügyi Minisztérium (FM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Tej Terméktanács együttműködésében, a tej és a tejtermékek jótékony hatásával ismerteti meg a gyerekeket egy edukációs jellegű, mozgó roadshow keretében. Az útjára indított „Tejkamion” - a tavaszi tejkampány részeként - 30 helyszínen, 4500 diákkal osztja meg a tej- és tejtermékfogyasztás pozitív hatásait, illetve az egészségtudatos táplálkozás előnyeit.
További részletek itt.

Jeli Arborétum

Április elseje óta újból látogatható a havasszépekről, azáleákról híres, a Vas megyei Kám mellett elterülő Jeli Arborétum. A Jeli Varázskert páratlan növénygyűjteménye az idén nyáron virágzó hortenziákkal, hegyi babérral és kínai csillagsomokkal gazdagodott.
Több kép fotógalériánkban

A növények kommunikációja

A növények egy összetett kémiai kommunikációs rendszert dolgoztak ki, hogy ezzel kompenzálják az egy helyben töltött életüket. A növények üzenetei a gyökereik által a talajba kibocsátott vegyületek formájában jelentkeznek, amit a környező növények a gyökereikkel érzékelnek. Ezek az anyagok segítenek abban, hogy meghatározzák kik a szomszédaik és ezek alapján milyen módon érdemes növekedniük - derül ki a magyar nyelven az arsratio.hu weboldalán közzétett cikkből.
F: agrotrend.hu / arsratio.hu (journals.plos.org)

Adatvédelem...

Május 25-étől kell alkalmazni a GDPR-t a magyar vállalkozásoknak is, a rendelet a személyes adatok kezelésének, feldolgozásának, védelmének új uniós szabályait rögzíti. Személyes adat a többi között a magánszemély neve, lakcíme, online azonosítója, egészségügyi adatai, jövedelme és így tovább. Meglehetősen vaskos rendeletről van szó, amelynek értelmezése nem egyszerű. Gyakorlati alkalmazáshoz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) adatvédelmi munkacsoportja is számos iránymutatást adott ki. A praktikus, egyszerű kérdésekre adott válaszok elérhetők az uniós weboldalon.

Fajtabemutatók...

A GABONAKUTATÓ NONPROFIT KFT. FAJTABEMUTATÓI

  • május 24. Szarvas (Mezőmag Kft., Gabonakutató Kft, Kruppamag Kft., MTA ATK Mezőgazdasági Intézet, SZIE Tessedik Campus) Tritikálé
  • május 31. Táplánszentkereszt (Gabonakutató Kft.) Kalászos és repce
  • június 7. Hódmezővásárhely-Batida (Gabonakutató Kft., Hódagro Zrt.) Kalászos és repce
  • június 15. Kisújszállás (Nagykun 2000 Zrt., Gabonakutató Kft., MTA ATK Mezőgazdasági Intézet) Kalászos
  • június 19. Kocs (Aranykocsi Zrt., NAK, Gabonakutató Kft., MTA ATK Mezőgazdasági Intézet) Kalászos
A bemutatók kezdési időpontja: 930
Információ: bela.beke@gabonakutato.hu; +36 30 978 0628
www.gabonakutato.hu

Nincsenek megjegyzések: