2019. május 6., hétfő
A laboratóriumi hús kárt okozhat
A mezőgazdaságból eredő üvegházhatású gázkibocsátás a globális felmelegedés mintegy negyedéért felelős. A marhatenyésztés laboratóriumi húsokkal való felváltásra sokan a
környezeti hatások csökkentésének lehetséges módjaként tekintettek. A kutatók szerint a szarvasmarha felváltása laboratóriumi hússal nem
egyszerűen azzal jár, hogy a klímaváltozást illetően nagyhatású módszert
felváltanak egy alacsony hatású módszerrel. Hosszú távon a
laboratóriumi hús előállításának módjai nagy energiafelhasználással
járnak és jobban hozzájárulhatnak a globális felmelegedéshez, mint a
marhahústenyésztés bizonyos módja, ha az energiarendszerek a jövőben is a szénalapú fűtőanyagokra alapulnak. (F: Alon)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése