2019. augusztus 21., szerda
A cékla
A cékla a Földközi-tenger környékén őshonos, már i. e. 3000-ben ismerték. Magyarországon a 17. században vált ismertté. A céklát ősidők óta ismeri és használja az emberiség, ennek oka, hogy
hamar felismerték a szervezetre gyakorolt jótékony tulajdonságait. A
cékla lúgosít, kiváló antioxidáns és segíti a vörösvérsejtek képzését,
méregteleníti a bélcsatornát, szabályozza az anyagcserét és még a
diétába is remekül beilleszthető. A cékla gyógyászati hatása annak köszönhető, hogy tele van antioxidánsokkal, amelyek a sejteket külső szabad gyökök támadásától védik. Az antioxidáns hatását a TAC számmal (Total antioxidant capacity) jelölik.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése