Nagyításhoz kattintson a képre
A sör (vagy régiesen ser, serital) malátából, valamint bizonyos pótanyagokból vízzel cefrézett, komlóval, illetve egyéb engedélyezett anyagokkal ízesített, sörélesztővel erjesztett, szén-dioxidban dús, alkoholtartalmú ital.
A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már az ókor kezdete előtt, a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja egy Szudánban kiásott, közel 7000 éves edény, amelyben sör maradványait mutatták ki. A sör általában árpából készül, de búzából, zabból, rozsból és más
gabonából is előállítható, ez is befolyásolja a sör színét. Legfőképp
azonban a pörkölés van hatással a színére. Minél sötétebbre pörkölik a
gabonát, annál barnább lesz a sör.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése