Oldalak

2019. szeptember 6., péntek

Agrár oktatócsomag az Európai Bizottságtól


A csomag olyan használatra kész oktatási és tanulási segédanyagok gyűjteménye, amely a 11–15 év közötti európai fiatalok ismereteit bővíti azzal kapcsolatban, hogy az EU számára mennyire fontosak az élelmiszerek és a mezőgazdaság. Három témával foglalkoznak: élelmiszer-termelés, környezetgazdálkodás és vidékgazdálkodás. A modulok tartalma:

  • tanároknak szóló rövid bevezetés, amely felvázolja az oktatási célokat, és hivatkozásokat tartalmaz a segédanyagokhoz;
  • tanulóknak szánt feladatokat tartalmazó feladatlapok;
  • azoknak a tanulóknak szóló projektvázlat, akik a modul témájából tantárgyközi projektben kívánnak részt venni.

A csomag különféle tantárgyi területeket, például a földrajzot, a természettudományi tantárgyakat, az állampolgársági ismereteket, a közgazdaságtant, az európai tanulmányokat, a háztartástant, az agrártudományt, az információs és kommunikációs technológiát és a társadalomtudományt stb. oktató tanároknak szól. Egy sor változatos és egymást kiegészítő eszköz és feladat kiválasztásával a tanárok segíthetik tanítványaikat az alábbi három lényeges és aktuális terület megismerésében: élelmiszer-termelés, környezetgazdálkodás és vidékgazdálkodás. Az oktatócsomagnak nem az a célja, hogy az uniós szakpolitikáról tartalmazzon diákoknak szóló oktatóeszközöket, hanem hogy bemutassa, milyen előnyökkel jár a mezőgazdaság az EU polgárai számára.


Kíváncsian várjuk a magyar ökoiskolai pedagógusok és diákok véleményét az oktatócsomagról ezen a címen: okoiskola@ofi.hu !

Nincsenek megjegyzések: