Oldalak

2011. február 25., péntek

Figyelem! Fontos adózási határidő közeleg!

Az egyéni vállalkozók és az általános forgalmi adó fizetésére köteles magánszemélyek február 25-éig, péntekig nyújthatják be a 2010. adóévre vonatkozó személyi jövedelemadó bevallásukat. Az az egyéni vállalkozó, aki 2010. év folyamán a tevékenységét megszüntette, vagy egyéni céggé alakult át, május 20-áig köteles bevallást tenni. Ha az egyéni vállalkozók, áfa fizetésre köteles magánszemélyek – például korábbi közalkalmazotti vagy köztisztviselői jogviszonyuk megszűnésére tekintettel – a 98 százalékos különadóval is érintettek, akkor a különadót ugyanezen időpontig kell a 1053K jelű nyomtatványon bevallaniuk.

Szintén február 25-éig kell az egyszerűsített vállalkozói adóról számot adniuk az eva hatálya alá tartozó egyéni vállalkozóknak és a bevételi nyilvántartást vezető adózóknak (jellemzően a betéti társaságoknak), mégpedig a 1043 számú bevallásban.

A felsorolt közterheket – figyelembe véve a megfizetett vagy levont előleget, illetve a feltöltést – ugyancsak február 25-éig kell megfizetni.

Bár az említett, közel félmillió adózó nagyobbik része a bevallás elektronikus úton, az Ügyfélkapun keresztül történő benyújtására kötelezett, az adóhatóság központi ügyfélszolgálatain február 25-én 18 óráig ügyelet működik, ahol a papír alapú bevallás benyújtására jogosult személyektől az elkészített nyomtatványokat átveszik. (f:NAV.hu)

Nincsenek megjegyzések: