Oldalak

2011. augusztus 18., csütörtök

Polgármesteri hivatallal rendelkező önkormányzatok figyelem


30 nap áll rendelkezésre  MVH-s regisztrációra

A Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetését megalapozó egyes törvények módosításáról szóló 2009. évi CIX. törvény 55. § (6) bekezdésében foglaltak alapján a Magyar Államkincstár a törvény hatálybalépését követő 30 napon belül - a már korábban törzskönyvi nyilvántartásba vett polgármesteri hivatalok mellett - hivatalból automatikusan bejegyezte a helyi önkormányzatokat is a törzskönyvi nyilvántartásba.

Ennek következtében az érintett helyi önkormányzatok saját - a polgármesteri hivatal törzskönyvi azonosító számától eltérő - törzskönyvi azonosító számot (PIR) kaptak. Amennyiben az adott támogatásra irányadó jogcímrendelet alapján az önkormányzat igényelhetett támogatást, úgy a támogatás kifizetése is kizárólag az önkormányzat fizetési számlaszámára történhet.

Azoknak a polgármesteri hivatallal rendelkező önkormányzatoknak, amelyek nem rendelkeznek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által vezetett ügyfél-nyilvántartásban regisztrációval, de nevükben korábban a polgármesteri hivatal már regisztráltatta magát, és az MVH-nál iskolatej támogatást, beruházási támogatást stb. vettek igénybe, azoknak az MVH-s sajtóközlemény megjelenésétől (2011.08.09.) számított 30 nap áll rendelkezésükre, hogy az MVH székhely szerint illetékes megyei kirendeltségen G0001-11-1-es nyomtatványon kérjék az ügyfél-nyilvántartásba vételüket.

Amennyiben e felhívásnak nem tesznek eleget, úgy az MVH a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény (MVH eljárási törvény) alapján az adatváltozás bejelentésére vonatkozó kötelezettség elmulasztása miatt mulasztási bírságot szab ki. A mulasztási bírság kiszabása mellett az MVH eljárási törvény értelmében, az intézkedésben való jogosulatlan részvétel miatt, az adott támogatást az MVH visszaköveteli.

Nincsenek megjegyzések: