A Németh Pince a badacsonyi borvidéken gazdálkodik.
A családban a szőlőtermesztésnek és a bortermelésnek nemzedékekre visszanyúló hagyományai vannak. Kínálatunkban megtalálhatók a tradicionális magyar fajták (kéknyelű, a budai zöld, a rózsakő, a juhfark), valamint néhány világfajta (a szürkebarát, az ottonel muskotály, az olaszrizling és a rajnai rizling).
A pince fő büszkeségei a késői szüretelésű, töppedt szőlőből készült borok, valamint az egyedülálló badacsonyi jégbor. Boraik a helyi – és országos borversenyeken egyaránt szépen szerepelnek, családjuk kétszer nyerte el a „Balatoni Borok Mestere” címet.
A pince teljes egészében családi keretek közt működik.Kézműves borokat készítenek, ami azt jelenti, hogy a metszéstől a borospalackok festéséig szinte minden kézzel történik.
A Badacsony déli lejtőin fekvő ültetvényekről származó szőlőt mindig hagyják teljesen beérni, majd a gondos szüret után a must fahordókba kerül, és fajtától függően néhány hónaptól akár két évig is érik.
Családias hangulatú borospincében várják az igényes borok kedvelőit, ahol a tradicionális badacsonyi fajták mellett egyéb hungarikumokat valamint borkülönlegességeket (kései szüretek, aszú, jégbor) is megkóstolhatnak a kedves vendégek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése