Oldalak

2015. július 14., kedd

Ló és ember...

Magyar írók: Ló és ember
Egy novelláskötet, amelyben magyar írók válogatott elbeszéléseit gyűjtötték össze "lovakról és emberekről". A kiadványban többek között Ady Endre, Bíró Lajos, Gárdonyi Géza, Heltai Jenő, Hunyadi Sándor, Kellér Andor, Kosztolányi Dezső, Füst Milán, Szini Gyula, Krúdy Gyula, Márai Sándor, Mikszáth Kálmán, Móricz Zsigmond, Nagy Endre, Zilahy Lajos írásai olvashatók.
Mihók Sándor - Ernst József: A gidrán
A Lovaskultúra sorozat legújabb darabja a magyar lótenyésztési kultúra ékkővé csiszolódott fajtája a tündöklést és bukást megélt gidránról. A könnyű katonai hátasról, amely az egyszerű használattól jutott el a nemzetközi military lóig, és immár 150 éve van az élvonalban.
Váczi Ernő: Zsurmák - lovak, lovasok, történetek
Ez a művelődéstörténeti és ismeretterjesztő munka nem csupán a híres magyar versenylovak történetét mutatja be, hanem kortörténeti kalauz is a témában érdeklődők számára, ugyanakkor személyes érintettség okán a szerző életpályájának főbb momentumai is figyelemmel kísérhetők.
Szabó Ferenc: Általános állattenyésztés
A könyv az egyes gazdasági állatfajok tartásához, tenyésztéséhez szükséges alapismeretek elsajátításában nyújt segítséget. Részletesen tárgyalja az állatok teljesítményének növelését szolgáló genetikai, szaporítási, biotechnológiai lehetőségeket és módszereket.

Nincsenek megjegyzések: