Oldalak

2018. február 10., szombat

T e j...

A 2016/1238 felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelet IV. és V. mellékleteinek szövegezése a módosításban foglaltak alapján változnak.
Paraméterek Tartalmi és minőségi jellemzők
Fehérjetartalom legalább 34,0 % a zsírmentes szárazanyagban
Zsírtartalom legfeljebb 1,00 %
Víztartalom legfeljebb 3,5 %
Titrálható savasság tizednormál nátriumhidroxid-oldat milliliterében megadva legfeljebb 19,5 ml
Laktátok legfeljebb 150 mg/100 g
Foszfatázvizsgálat negatív, vagyis a foszfatázos aktivitás literenként legfeljebb 350 mU a tejporból készített tejben
Oldhatósági index legfeljebb 0,5 ml (24 °C)
Égettszemcse-index legfeljebb 15,0 mg, azaz legalább B korong
Mikroorganizmusok legfeljebb 40 000 CFU per gramm
Író kimutatása nincs
Oltós savó kimutatása nincs
Savanyú savó kimutatása nincs vagy legfeljebb 150 mg/100 g
Íz és szag tiszta
Megjelenés fehér vagy enyhén sárgás szín, szennyeződésektől és elszí­ neződött részecskéktől mentes

A rendelet a kihirdetést (2018. január 31.) követő hetedik napon lépett hatályba, és ide kattintva olvasható.

Nincsenek megjegyzések: