Oldalak

2018. február 17., szombat

T A L L Ó Z Ó...

Élelmiszerlavina program

Az önkormányzatok, oktatási intézmények és civil szervezetek idén is több millió forint értékű zöldség vetőmagra pályázhatnak február 28-ig.
Az idén tízéves Élelmiszerlavina több mint egy adományozási program. A lényege, hogy a vezető agrárvállalat által felajánlott értékes zöldség vetőmagokat a Civil Iránytű Alapítvány munkatársai által koordinált és egész évben végigkísért pályázat keretében önkormányzatoknak, oktatási intézményeknek, civil szervezeteknek adják. A nyertes pályázók elvetik a vetőmagokat, majd a betakarításig gazdálkodnak földterületükön, végül a terményeket odaadják a környéken élő nehéz sorsú családoknak, időseknek, fogyatékkal élőknek, szociális intézményeknek.

BODY Kiállítás

Február 15-én a nagyközönség előtt is megnyitja a kapuit a világhírű BODY Kiállítás. A lenyűgöző emberi testet bemutató tárlat mérete Európában is egyedülállónak számít: 2200 négyzetméteren több mint kétszáz preparátumot tekinthetnek meg a látogatók. A kontinensen még soha, egyetlen városba se látogatott el a tárlat ilyen gazdag kiállítási anyaggal.
A BODY Kiállítás 2018 június végéig tart nyitva a KOMPLEX-ben (1061 Budapest, Király utca 26.)
F: http://napidoktor.hu/barangolo/megerkezett-magyarorszagra-body-kiallitas/

Munkahelyi képzési pályázatok

Összesen 31,5 milliárd forint értékben jelentek meg munkahelyi képzési pályázati felhívások a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A nagyvállalatok számára 18,5 milliárd forint, míg a mikro-, kis- és középvállalkozások számára 13 milliárd forint az elérhető keretösszeg. A nagyvállalatok március 12-től, a mikro-, kis- és közepes vállalatok március 13-tól nyújthatják be a támogatási kérelmeket. Kiemelt cél, hogy a vállalkozások a támogatásokból az Irinyi Tervben szereplő ágazatokhoz, illetve az Ipar4.0 és az infokommunikációs technológiák (IKT) területéhez kapcsolódó képzéseket valósítsanak meg.

Furmint hava

Országszerte számos rendezvény segít megismerni az egyik legígéretesebbnek tartott Kárpát-medencei szőlőfajtát, a furmintot.
Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg a Furmint Február elnevezésű szakmai kezdeményezést, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet erre a kiemelkedő minőségű, Kárpát-medencei szőlőfajtára, és minél több emberrel megismertesse azt.

Zuglói szociális modell

Három éve működik már az a szociális modell Zuglóban, amelyben olyan elemek jelennek meg, mint például a garantált minimumjövedelem, a lakhatási támogatás vagy a szolgáltatáscsomaggal egybekötött álláskeresés. Ezt az új támogatási rendszerrel megvalósuló programot, amely lényegében olyan elemeket tartalmaz, amelyeket a szociálpolitikai szakma már régóta emlegetett, 2015 márciusában fogadta el a zuglói önkormányzat, miután átalakult az országos ellátórendszer, megszűnt a központi finanszírozás. https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/bevezettek_az_alapjovedelmet_magyarorszagon_mutatjuk_a_meghokkento_eredmenyeket.656813.html

Tudományos Diákköri Konferencia

Nem volt még akkora állami támogatása – 1 milliárd forint – az Országos Tudományos Diákköri Konferenciáknak, mint amiben a 2019-ben sorra kerülő, XXXIV. részesül majd.
A hallgatók 8-11 százaléka vesz részt a hatvanéves múltú tudományos diákköri életben. Az oktatók és a kutatók felelőssége, hogy ezt a hallgatói réteget évről évre meg tudja szólítani – emelte ki Dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) elnöke a Szent István Egyetemen, a „SZIE Kiváló Tehetségei” konferenciáján,

Nincsenek megjegyzések: