Oldalak

2018. február 12., hétfő

Takarmánynövények étkezési célra

A Dán Műszaki Egyetem kutatói, más kutatóhelyekkel együttműködve egy olyan eljárást fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi a pillangós növényekből és fűfélékből kivont fehérjék emberi táplálkozásban való hasznosítását. Az ilyen növények fehérjéinek aminosav összetétele nagyon közel áll a szójában és tojásban található fehérjékéhez. Ugyanakkor a pillangósokból történő fehérjeelőállítás környezetterhelése (ökológiai lábnyoma) jóval kisebb, mint az utóbb említett termékeké – írja a dtu.dk. Elsőre vad ötletnek tűnik a takarmánynövények fogyasztása, de ha a salátában vagy spenótban lévő fehérjét elfogadjuk táplálékul, akkor miért ne fogadnánk el ugyanazt más növényekből kivonva? F: https://www.agroinform.hu/gazdaelet/takarmanyfelek-is-hasznalhatok-emberi-taplalkozasra-35691-001https://www.agroinform.hu/gazdaelet/takarmanyfelek-is-hasznalhatok-emberi-taplalkozasra-35691-001

Nincsenek megjegyzések: