Oldalak

2018. április 29., vasárnap

T A L L Ó Z Ó...

Makroelem pótlása lombon keresztül

A talajtulajdonságoktól és környezeti adottságoktól függően számos esetben még a legprecízebb trágyázás sem biztosítja növényeink optimális tápanyag-ellátottságát a vegetációs idő során. Erre nyújt megoldást a lombtrágyázás, amely napjainkra a termesztéstechnológia nélkülözhetetlen elemévé vált. Lombtrágyázás során kijuttathatunk makro-, mezo- vagy mikroelemeket is. Szakértőket kérdeztünk arról, mi a véleményük a makroelemek levélen keresztüli pótlásának hatásairól, eredményességéről kertészeti és szántóföldi kultúrákban.
Makroelem pótlása lombon keresztül - Agro Napló - A mezőgazdasági hírportál:

Kihajtási Ünnep 2018 Hortobágy

A néphagyomány az igazi tavasz kezdetét mindig is Szent György napjától, április 24-től számította. Az állattenyésztéssel foglalkozó népek körében, az időjárástól és a legelők állapotától függően ez idő tájt hajtották ki a jószágokat a téli szálláshelyekről, ekkor történt a pásztorok, béresek megfogadása, vagy a juhbemérés, bár más nevezetes napok is ismertek voltak, mint pl. zöldcsütörtök, vagy nagypéntek.

Ökoturisztikai pályázat

A Föld napja alkalmából új pályázatot indított a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyre május 31-ig több kategóriában várják az ökoturisztikai élményeket kínáló szervezetek, vállalkozások nevezését.
A pályázati felhívás és a pályázati adatlapok a Magyar Turisztikai Ügynökség honlapján érhetők el.

Aktuális a 2012. évi fiatalgazda-támogatás kifizetése

A támogatási összeg  fennmaradó 10 százalékára vonatkozó kifizetés igénylés feltételeit és a szükséges formanyomtatványokat a 24/2018. (IV. 19.) kincstári közlemény tartalmazza.
A kifizetési kérelem benyújtására évente május 1. és 31. között, de legkésőbb a működtetési időszak 5. évét követő évben megnyíló kifizetési időszak végéig van lehetőség. A részletes információk a közleményben olvashatók.

Frissült a Zöldítés c. kézikönyv

A Zöldítés című gazdálkodói kézikönyv 2018-as, aktualizált változatának célja, hogy a legapróbb részletekig segítse a gazdálkodókat a követelmények betartásában.
Fontos tudni, hogy zöldítési támogatást csak az egységes területalapú (SAPS) támogatással érintett területek után lehet kérni. A zöldítés támogatásának összege cca. 81 euró, azaz mintegy 25 000 forint hektáronként, amely éves kifizetésű, vissza nem térítendő támogatás.
A gazdálkodói kézikönyv innen letölthető. (F: nak.hu)

Nincsenek megjegyzések: