Oldalak

2016. március 23., szerda

Agrárbiztosítások...

A gazdatársadalom és benne a növénytermesztők – úgy tűnik – megértették, hogy az öngondoskodásra az agrárbiztosítások területén is szükség van. Nem várhatnak csak az állam segítő szándékára. Pláne, hogy annak lehetőségei végesek és az innen érkező kártalanítás nem teljes körű. Szükség van tehát az egyéni biztosításokra.
A legnagyobb veszélyforrásnak a jégesőt (74%), a viharokat (49%), valamint az aszályt (41%) tartják az interjúalanyok. A különböző időszakokban fellépő fagyok hátrébb szorultak a listán, egyre nagyobb a szerepe viszont a belvizek elleni védekezésnek, ahogy azt februárban vissza is igazolta a valóság.
Érdekes, hogy míg csak a gazdálkodók 31%-ának fontos a kárfizetés nagysága, addig a többség (75%) szeretné, ha annak mértéke megállapítható volna. Ezzel összhangban van, hogy a biztosítóválasztás fő szempontja a kárfizetés megbízhatósága (61%) és csak ezt követi az árszint (42%).
Éppen ezért igen gyorsan elterjedhet az az új és hiánypótló szolgáltatás, ami megfelel ezeknek az igényeknek. Az Agrisk.hu növénybiztosítási portál segítségével ugyanis a haszonnövény, a káresemény és pár további adat megadásával pillanatok alatt összehasonlíthatóvá válnak az elérhető növénybiztosítások nemcsak a díj vonatkozásában, de egy úgynevezett Kárszimulátor segítségével is.
További információ és a szolgáltatás kipróbálása az Agrisk.hu weboldalán érhető el: http://www.agrisk.hu/

Nincsenek megjegyzések: