Oldalak

2016. március 18., péntek

T A L L Ó Z Ó...

Aranka, a karantén gyom

Az aranka (Cuscuta) az összenőtt szirmú szulákfélék (Convolvulaceae) családjába tartozó nemzetség. Magyar népies nevei: aranyfonalfű, boldogasszony haja, fecskefonal, fonalfűnyüg, görényfű, hajnevelőfű, herefene, herefojtó, köszvényfű, lucernakosz, paplanfű, pippany. 
A karantén gyomról, az arankáról szóló videó itt tekinthető meg: http://www.gazdabolt.tv/videok/aranka-a-karanten-gyom

Tojás nélkül nem élet az élet

A tojásnak régóta rossz híre van, és sokan ma is úgy vélik, hogy káros lehet az egészségre. Az is biztos, hogy széles körben elterjedt ez a tévedés.

Gyűjtésre érdemes fűszerek és gyógynövények...

Ha most nyáron majd a természetet járjuk, érdemes feltöltenünk fűszerkészleteinket egész évre. Ehhez szeretnénk ötleteket kínálni.
Gyűjtésre érdemes fűszerek és gyógynövények 2015.06.08 Bálintgazda.hu Bálint György kertről, növényekről /Aktuális kert /Június 
 

Veszélyes a glifozát...

Rákot okozhat egy gyakori gyomirtó
A világon legelterjedtebb gyomirtó szert, a glifozátot veszélyesnek, potenciálisan rákkeltőnek minősítette a WHO daganatos betegségekkel foglalkozó kutatócsoportja.
A glifozát irritációt okoz szemben, bőrön, lenyelés esetén a felső emésztőszervekben, belégzés esetén a tüdőben, légutakban, köhögést, tüsszögést váltva ki. Újabb kutatási eredmények a glifozát teratogén és hormonkárosító hatásáról számoltak be.


Nincsenek megjegyzések: