Oldalak

2016. március 21., hétfő

T A L L Ó Z Ó...

Helyi Termék Kézikönyv

Helyi Termék Kézikönyv címmel információs kiadványt jelentetett meg a NAK. A kézikönyv a helyben termelt alapanyagokból hagyományos, az adott térségre jellemző eljárással készült élelmiszereket előállító és értékesítő gazdáknak szól. A kézikönyv bemutatja a helyi termékek előállításának feltételrendszerét, az értékesítés lehetséges változatait, a helyi piacoktól a falusi vendégasztalokon át a közétkeztetésig. Ehhez szorosan kapcsolódva részletezi a termékek védjegyezését, az élelmiszer-előállítás élelmiszerbiztonsági és higiéniai szabályait, valamint az élelmiszerjelölés legfontosabb tudnivalóit. Külön fejezet foglalkozik az adózási ismeretekkel, amely a legkedvezőbb vállalkozási forma kiválasztásában is segítséget nyújt. A kézikönyv a NAK megyei igazgatóságain, illetve elektronikus formában a kamara honlapján is elérhető. 

Belvízkár bejelentés...

Az utóbbi hetek extrém csapadékos időjárásának hatására főként Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében alakultak ki belvízzel elöntött mezőgazdasági területek. A bekövetkezett belvízkárok agrárkár-enyhítési rendszerben történő érvényesítése, és a későbbi kárenyhítő juttatásra történő jogosultság érdekében a kárt szenvedett gazdálkodóknak elsődleges feladata a belvízkárok határidőben történő bejelentése. A kárbejelentés a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján elérhető elektronikus kárbejelentő felületen tehető meg. A károsult termelők a kárbejelentő felületet a www.mvh.gov.hu honlapon az Elektronikus ügyintézés menüpont alatt érhetik el.

Tokaji Borvidék Borászati Program


Megvalósulhat a Tokaji Borvidék Borászati Közösségi Infrastruktúra Program.A kormány támogatja, hogy a Tokaji Borvidéken a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa borászati közösségi infrastruktúra programot valósítson meg azzal a céllal, hogy a Tokaji Borvidéken lévő valamennyi borászat borkészítési technológiai hátterét közösségi alapon alakítsák ki, illetve javítsák. Ehhez pedig valamennyi tokaji borvidéki borászat egyenlő feltételekkel hozzáférhessen.

Nincsenek megjegyzések: