Oldalak

2016. március 18., péntek

Helyi Termék Kézikönyv

Helyi Termék Kézikönyv címmel információs kiadványt jelentetett meg a NAK. A kézikönyv a helyben termelt alapanyagokból hagyományos, az adott térségre jellemző eljárással készült élelmiszereket előállító és értékesítő gazdáknak szól. A kézikönyv bemutatja a helyi termékek előállításának feltételrendszerét, az értékesítés lehetséges változatait, a helyi piacoktól a falusi vendégasztalokon át a közétkeztetésig. Ehhez szorosan kapcsolódva részletezi a termékek védjegyezését, az élelmiszer-előállítás élelmiszerbiztonsági és higiéniai szabályait, valamint az élelmiszerjelölés legfontosabb tudnivalóit. Külön fejezet foglalkozik az adózási ismeretekkel, amely a legkedvezőbb vállalkozási forma kiválasztásában is segítséget nyújt. A kézikönyv a NAK megyei igazgatóságain, illetve elektronikus formában a kamara honlapján is elérhető.

Nincsenek megjegyzések: