Oldalak

2016. március 29., kedd

GN-10: Nyilvántartás a növényvédő szeres kezelésekről

Az AKG szántő és ültetvény tematikus előíráscsoportokban résztvevőknek/ÖKO szántó és ültetvény földhasználat esetében kötelező vezetni.
A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet szerint az értékesítési célra szánt növény, növényi termék előállítása, raktározása és feldolgozása során végzett növényvédő-szeres kezelésekről minden gazdálkodó számára előírt kötelezettség a permetezési napló vezetése.
A „Nyilvántartás a növényvédő szeres kezelésekről” „GN-10” jelzésű adatlap „permetezési napló”-nak minősül, így ennek vezetésével a gazdálkodó eleget tesz a vonatkozó jogszabály által előírt kötelezettségének.
A növényvédő-szeres kezelések adatainak folyamatos időrendbeli rögzítésére szolgál.
A növényvédő-szeres kezelések esetén a tevékenységet még azonnal, a napi kezelés befejeztével teljes körűen dokumentálni kell.
A vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, növényvédő-szeres kezelést követően a felelősnek hitelesíteni kell az adott bejegyzést.
A növényvédő-szer készlet-nyilvántartási kötelezettségre tekintettel – vonatkozó jogszabályhoz igazodva – az év végén kell lezárni.

Nincsenek megjegyzések: