Nagyításhoz kattintson a képre
A hagyományos (jó minőségű) virsli alapanyaga 40% marhacomb, 35% sertésszalonna, 20% jég,
emellett fűszereket tartalmaz, ezeket az alapanyagokat a krémességig
pépesítik a jéggel, amit fokozatosan adagolnak, majd a prádnak nevezett
húspépet bélbe töltik (többnyire juh vékonybélbe, emészthető, fehérje
vagy cellulóz alapú mesterséges bélbe), főzik és esetleg füstölik. A pépesítésnek köszönhetően a végtermék egységes szerkezetű és színű. A Majna
partjáról indult világhódító útjára a báránybélbe töltött, előzőleg
megfőzött és pépesített húsrudacska, amelyet a magyar nyelv virsli (würstchen), amit Észak-Amerikában, de még Bécsben is, gyakran csak frankfurter néven ismer.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése