Oldalak

2010. december 7., kedd

Bekeményít az APEH

Az adóhivatal megelégelte, hogy több jól körülhatárolható csoport évek óta cégek százait szünteti meg a hitelezők és az adótartozások kifizetése nékül, és tucatnyi "céglovag" ellen tett feljelentést - írja a Magyar Nemzet.

Tucatnyi céglovag ellen tett feljelentést nemrég az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, mert feltételezése szerint Magyarországon több csoport is üzletszerűen foglalkozhat adósságban fuldokló társaságok eltüntetésével - írja keddi számában a Magyar Nemzet.

Az adóhivatal megelégelte, hogy több jól körülhatárolható csoport évek óta társaságok százait szünteti meg a hitelezők és az adótartozások kifizetése nélkül. A kétes szerveződésekben ügyvédek, könyvelők és az adószabályokat jól ismerő szakemberek is feltűnnek.

Az utóbbi idők cégügyeinek vizsgálatakor az APEH munkatársainak feltűnt, hogy egyes ügyvédek, könyvelők és adószakértők számos kétes esetnél működtek közre - mondta a lapnak Várszeghy György, az APEH végrehajtási és felszámolási főosztályának vezetője.

Az adóhatóság összegyűjtötte az egy-egy csoporthoz tartozó ügyek iratait, és továbbította azokat a nyomozó hatósághoz. (f: napigazdaság.hu)

Nincsenek megjegyzések: