Oldalak

2010. december 22., szerda

Folytatódhat a magyar vállalkozások megsegítése .
Brüsszel, 2010. december 20.
Az Európai Bizottság hétfőn engedélyezte annak a magyar támogatási programnak a meghosszabbítását, amelynek keretében korlátozott támogatást kaphatnak azok a vállalkozások, amelyek a pénzügyi válság miatt nehezen tudnak megfelelő finanszírozáshoz jutni.
A Bizottság 2011. december 31-ig meghosszabbította azt a programot, melynek keretében kedvezményezettenként legfeljebb 500 ezer euró támogatást kaphatnak azok a vállalkozások, melyek a válság miatt nehezen tudnak megfelelő finanszírozáshoz jutni. Az eredeti programról még tavaly februárban született döntés; a Bizottság mostani megállapítása szerint ennek meghosszabbítása összhangban áll a válság idején a vállalkozások finanszírozáshoz való hozzáférésére vonatkozó ideiglenes bizottsági keretszabállyal (amelyet 2010. december 1-jén hosszabbítottak meg), mivel időben korlátozott, betartja a vonatkozó küszöbértékeket, valamint csak olyan vállalkozásokra alkalmazandó, amelyek 2008. július 1-jén nem voltak nehéz helyzetben.
A meghosszabbított intézkedés ezért – így a Bizottság – megfelelő eszköznek tekinthető a magyar gazdaságban fellépő komoly zavarok orvoslására, és mint olyan, összeegyeztethető az Európai Unióról szóló szerződés vonatkozó rendelkezéseivel. A döntés a gyakorlatban tehát annyit jelent, hogy a kedvezményezettek legkésőbb 2010. december 31-ig igényelhetik majd a támogatást, a magyar hatóságok pedig legkésőbb 2011. december 31-ig nyújthatják azt. (f: Bruxinfo.hu)

Nincsenek megjegyzések: