Oldalak

2010. december 17., péntek

Aranyszámla ...

Aranyszámla - kis lépések a biztonsághoz


Sokan megértették, hogy miért jó az arany befektetés. De azt gondolják, hogy sok pénz kell hozzá. Most már apránként, saját ritmusa szerint, kis tételben is vásárolhat aranyszámlára.

Végre egy olyan befektetési arany vásárlási lehetőség, amely rugalmas és olcsó. Nyisson egy aranyszámlát és apránként hozza létre a biztonsági tartalékát. Gondoljon a nyugdíjas éveire, a gyermekei megsegítésére vagy csak arra, hogy a váratlan dolgokat ki kell védeni.

Milyen előnyei vannak egy aranyszámlának?
* Már havi kis összeggel elérhető. Az aranyszámla egy olyan okos megtakarítási forma amely lehetőséget ad arra, hogy tulajdonosának ne kelljen egyszerre nagyobb összeget befektetnie, hanem rendszeresen (például havonta 10 ezer forinttal), befektetési grammaranyban halmozza fel megtakarításai egy részét.
* Rendszeres aranyvásárlással biztosan jó árfolyamon fektetünk be. A rendszeres, kisebb összegekkel történő aranyvásárlással minden befektető nagy eséllyel kiegyenlíti a napi árfolyam ingadozás hatásait, valamint azt, hogy egy magas árfolyamú napon vásároljon be. Ezen túlmenően az arany bányászati kitermelési költsége jelenleg 800USD/unc, és az egyre nehezebben elérhető készletek miatt folyamatosan növekszik. Ez - többek között - azt is jelenti, hogy az árfolyam nem eshet a kitermelési költség alá, hiszen a bányák abban a pillanatban leállnának, tehát egy olyan "védőernyő", amely pl. a részvény befektetéseknél nem létezik.
* Nincs meghatározott futamidő. Saját döntése, hogy mikor akarja visszaváltani a növekvő aranytömbjét. Kérésére bármikor átveheti a 100, 250, 500, illetve 1.000 g-os tömbjét.
* Garancia, biztonság. A partner kereskedő garantálja a befektetési arany mindenkori visszavásárlását, valamint azt, hogy az általa forgalmazott arany olyan hiteles és elismert gyártótól (www.argor-heraeus.com), kibocsátótól származik, amelynek "védjegyét" (Good Delivery) az egész világon elismerik, termékét "bárhol" a világon megvásárolják.
* Értékállóság. Egy példa az arany értékállóságára. Hogyan győzi le az inflációt? Egy 1906-ban gyártott Ford T-modell ára 850USD volt, ami aranyban kifejezve 42,5 unciának felelt meg akkor. ( 1906-ban 1uncia = 20USD). Egy 2006-ban gyártott Ford Focus ára 24.650.- USD, ami aranyban kifejezve szintén 42,5 uncia. (2006-ban 1uncia = 580USD)
* Kézzelfogható befektetés. Nem elektronikus pénz, nem számlakivonaton létező virtuális befektetés, hanem fizikailag birtokolható anyag, mely ugyanakkor bármikor pénzzé tehető.
* Likviditás. Nagy forgalom, napi, publikus árjegyzés, bárki számára folyamatosan nyomon követhető. Ennek a befektetésnek az értéke tehát nem a jól öltözött portfoliókezelők és pénzügyi szakemberek szakértelmétől függ.
* Pénze azonnal fizikai arany vásárlására fordítjuk. Azzal semmilyen más típusú pénzügyi tranzakciót nem hajtunk végre, nem nyitunk spekulatív határidős pozíciókat, nem tőzsdei részvényt ("papírarany, un. ETF) vásárolunk.
* Az Ön számára megvásárolt mennyiséget elkülönítetten, az Ön birtokában, az Ön számláján tarjuk nyilván. Nincs "közös tulajdonlás".
* Az Ön tulajdonában lévő aranymennyiséget Magyarországon, egy erre szakosodott, minden biztonságtechnikai követelménynek megfelelő értékszállító cég trezorjában tároljuk. Nem külföldön, nem "svájci vámszabad területen", hanem itt, Magyarországon.
* Az arany a legbiztonságosabb fizetési eszközként ismert és mint ilyen világviszonylatban is a legbiztonságosabb vagyonmegőrzési forma. Ennek egyszerű oka a nemesfém értékálló képessége. Miután sem a kormányok, sem a jegybankok nem tudnak aranyat előállítani, így nem tudják inflációs eszközként el - és kihasználni, elértékteleníteni sem.

ÖSSZEFOGLALÁSKÉNT
BANKBETÉT
- Bankcsőd veszélye
- Államcsőd veszélye
- Infláció: folyamatosan veszít az értékéből, a vásárlóerejéből
- Védtelen a hiperinflációval szemben, a teljes értékét elveszítheti rövid idő alatt
- Nem dologi érték
- Folyamatos költségek (számlavezetés, kezelési és egyéb, "rejtett" banki költségek)
- Erõsen függ a politikai, és gazdasági helyzettõl
- Kamatadó
- Inkasszálható
INGATLAN
- Egyszeri költségek (illeték, ügyvédi díj, közjegyzői díj, földhivatali díjak, stb.
- Folyamatos költségek (fenntartási költségek, vagyonadó, helyi ingatlanadók, stb.)
- Amortizáció, folyamatos értékcsökkenés
- Adó-, és illetékköteles
- Nem mobilizálható
- Kezelése folyamatos munkát, és odafigyelést igényel
- Helyhez kötött vagyon
- Hatóság által megterhelhetõ, zárolható
- Dologi érték
- Védtelen az infláció, és a bankcsõd ellen
ARANY
- Egyszeri költség
- Értékálló évezredek óta
- Biztonságot garantál minden helyzetben, és idõben
- Független a politikai, és gazdasági helyzettõl
- Véges a mennyisége, folyamatosan nõ az ára
-Mobil, likvid
-Teljes körű védelem az inflációval, a hiperinflációval, a bankcsőddel, és az államcsőddel szemben
- Dologi érték
- A világon mindenhol ugyanazt éri, bárhol, bármikor eladható, pénzzé tehető
- Vám- , áfa- , és illetékmentes
-Külföldön is tárolható
- Akár egy zsebben is elfér
- Nem inkasszálható
Forrás: Bankweb Tatár Attila 2010-12-09

Nincsenek megjegyzések: