Oldalak

2010. december 4., szombat

Borászati beruházások...

Mielőbb be kell szerezni a borászati gépeket!

A legtöbb támogatással ellentétben a 2011. március 31-ig benyújtható borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtható szubvenció esetében a támogatás igénylése előtt meg kell kezdeni a beruházást, azaz a gépek, berendezések vásárlását.

Habár 2011. március 31. még távolinak tűnik, e határidő azonban csalóka lehet azok számára, akik nem figyelnek fel a 16/2010. (IX. 17.) VM rendelet részleteire, mely a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtott támogatás igénylésének feltételeit rögzíti.

A jogszabály szövege szerint ugyanis a minimum 1, maximum 400 millió forintnyi támogatás utófinanszírozó, azaz a támogatást igénybe vevő gazdálkodónak előre kell gondoskodnia a beruházásról, annak finanszírozásáról.

A borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésével kapcsolatos támogatási kérelmeket 2011. március 31-ig lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak, a támogatást legkésőbb, 2011. október 15-ig kifizetik.
A formanyomtatvány az MVH honlapján található. Hiányosan benyújtott támogatási kérelem esetében az MVH a kérelmezőt egy alkalommal hiánypótlásra szólítja fel. A támogatás kifizetésére akkor kerül sor, amikor a gépvásárlás számlával igazolt meg valósulásának adminisztratív, valamint helyszíni ellenőrzése megtörtént.

Támogatást az a természetes személy vagy gazdálkodó szervezet igényelheti, aki vagy amely őstermelő vagy egyéni vállalkozó, egyéni cég, jogi személyiség nélküli, valamint jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, szövetkezet, amely a kkv törvény alapján kis- és középvállalkozásnak vagy nagyvállalatnak minősül.
(f: mak.hu)

Nincsenek megjegyzések: