Oldalak

2010. december 10., péntek

Rokkantnyugdíj melletti munka ...

Mikor szűnik meg az érintettek rokkantsági nyugdíjra való jogosultsága?

Magyarországon az elmúlt évben 370 934 korbetöltött rokkantsági nyugdíjast és 379 326 korhatár alatti rokkantsági nyugdíjast tartottak nyilván (miközben a feleakkora Szlovákiában összesen 70 ezret). Ha idevesszük a rokkantsági- és a rehabilitációs járadékosokat is, akkor az ilyen típusú ellátottak száma összesen megközelíti a 800 ezer főt. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette, hogy a vonatkozó jogszabály szerint munkavégzés esetén mekkora jövedelem elérése esetén szűnik meg az érintettek rokkantsági nyugdíjra való jogosultsága.

A jogszabály szerint a rokkantsági nyugdíjra jogosultság megszűnik, ha a nyugdíjas már nem rokkant, vagy a 36/A. § (1) bekezdés a) pont ab) alpontja szerinti, az irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt el nem érő és az Rjtv. 1. § b) pontja szerinti keresőtevékenységet folytató rokkant hat egymást követő hónapra vonatkozó keresetének, jövedelmének havi átlaga meghaladja a rokkantsági nyugdíj összegének kétszeresét és a mindenkori kötelező legkisebb munkabér összegét.

Ezzel azonos tartalmú szabályozás szerepel a Tny. 36/G. § (1) bekezdésében a baleseti rokkantsági nyugdíjra jogosultság megszűnése tekintetében. Ezek a rendelkezések azokra a III. csoportba tartozó, tehát 50-79%-os mértékben egészségkárosodott rokkantsági / baleseti rokkantsági nyugdíjasokra vonatkozik, akik a 62. életévüket, illetőleg az irányadó nyugdíjkorhatárukat még nem töltötték be.

Az érintett nyugdíjasoknak arra kell figyelemmel lenniük, hogy hat havi bruttó keresetük átlaga ne haladja meg a számukra folyósított nyugellátás összegének kétszeresét. Amennyiben nyugellátásuk havi összegének kétszerese nem éri el az adott évben érvényes minimál bér (2010-ben 73 500 forint) összegét (például a folyósított ellátás összege 34 000 forint, aminek a kétszerese 68 000 forint), a bruttó keresetük a minimálbérrel azonos összeg, tehát 73 500 forint lehet.

Az a nyugdíjas pedig, aki a minimálbér összegét meghaladó nyugellátásban részesül, az aktuális nyugdíja kétszeresének összegéig dolgozhat (például akinek a rokkantsági nyugdíja havi 112 000 forint, keresőtevékenységből származó keresetének, jövedelmének hat havi átlaga 224 000 forint lehet).

Fontos megjegyezni, hogy az új szabályozás értelmében a keresetvizsgálatnál bruttó keresetekre kell figyelemmel lenni, tehát az alacsony összegű nyugellátásban részesülők esetében a bruttó kereset nem haladhatja meg a minimálbér összegét. A rehabilitációs járadékosok ellátásra való jogosultságára az új szabályozás nem vonatkozik.
(Pénzcentrum, 2010. december 8.Bajusz Péter)

Nincsenek megjegyzések: