Oldalak

2011. május 20., péntek

MVH - Adatváltozások bejelentésére vonatkozó határidők


2011-05-18 16:52
2011. május 17. napján az elektronikus kérelmezés menüpontja alatt megjelent az adatváltozások bejelentésére szolgáló W0112 kérelem. Ez utóbbi keretében kell a vis maior bejelentésen kívüli adatváltozást bejelenteni.

/mvh_logo.jpgA W0112 kérelem keretében bejelenthető adatváltozások típusától függően az alábbi határidőkre hívjuk fel a figyelmet:
- 2011. május 31-ig lehet a már benyújtott kérelem adatain az adatváltozását késési szankció nélkül jelezni a W0112 kérelmen.
- Május 31. után június 9-ig is lehet a támogatási igény növelésére irányuló adatváltozásokat (pl. meglevő terület növekedése, új még be nem jelentett táblára történő igénylés, új jogcím igénylés, stb) benyújtani, de ebben az esetben már számolni kell az érintett adatváltozások esetében a támogatási összeg munkanaponkénti 1% -os késési szankcionálásával (a késést május 31-től kell számolnia a hivatalnak).
Természetesen az egyéb (támogatás növelésére nem  irányuló) adatváltozás ebben az időszakban késési szankció nélkül tehető meg.
- Június 9. után bizonyos adatváltozások továbbra is bejelenthetőek; ezek olyan adatváltozások, amelyek nem irányulnak támogatási igény növelésére (pl. meglevő tábla területének csökkentése, tábla visszavonása, adott táblánál egyes jogcímek visszavonása, stb). Itt hívjuk fel a figyelmet, hogy június 9. után is bejelenthető olyan terület, amely még nem volt bejelentve (ld. terület-bejelentési kötelezettség), de ebben az esetben a táblához semmilyen támogatási jogcímre vonatkozóan nem lehet igénylést megadni.
Általános előírás az, hogy addig fogadható el az adatváltozás amíg az ügyfelet szabálytalanságról nem értesíti a hivatal (pl. adategyeztetés), vagy kiértesítették helyszíni ellenőrzésről, de ez utóbbi ellenőrzés az adott területtel kapcsolatosan szabálytalanságot nem tárt fel. Ha az előbb leírt feltételek valamelyikét sérti, akkor nem fogadható el a bejelentés (pontosabban a bejelentésben levő különbség jogosulatlan területnek számít).

Nincsenek megjegyzések: