Oldalak

2011. május 18., szerda

Tájékoztató a beruházási támogatások esetén a művelet megvalósítási határidejének megtartottságára vonatkozóan


2011-05-13 16:18
Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételének általános szabályairól szóló 23/2007. (IV. 17.) FVM rendelet (a továbbiakban: Vhr.) értelmében a támogatott műveletet, ha az nem kizárólag gépbeszerzésre irányul, akkor a határozat kézhezvételétől számított három éven belül kell megvalósítani.
Tájékoztató a beruházási támogatások esetén a művelet megvalósítási határidejének megtartottságára vonatkozóanA művelet akkor minősül megvalósítottnak, ha a műveletet alkotó összes tevékenység - építési beruházás, gép, berendezés, technológia beszerzése, nem beruházási tevékenység - okirattal lezárásra kerül. Az okirat engedélyköteles építési beruházás esetén a jogerős használatbavételi engedély.
Amennyiben a jogszabály alapján szükséges engedély a megvalósítási határidőn belül nem válik jogerőssé és az ügyfél kizárólag ezért nem tudja a műveletet megvalósítani, akkor az MVH bizonyos feltételek fennállása esetén megtartottnak tekintheti a határidőt. Ez csak akkor lehetséges, ha az ügyfél az engedélyeztetési eljárást a megvalósítási határidőn belül megindította és ezt a megvalósítási határidőn belül formanyomtatványon bejelenti az MVH-hoz a 23/2011. (III.01.) számú MVH Közleményben foglaltak szerint.

Nincsenek megjegyzések: