Oldalak

2011. május 23., hétfő

2011-ben is folytatódik az EU Élelmiszersegély Program


2011-05-19 14:04
Az EU Élelmiszersegély Program keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH) szerződött segélyszervezetek májusban kezdik az élelmiszerek eljuttatását a rászorulók részére. Az adományokból mintegy 2 600 településen, közel 1 millió ember részesülhet.

2011-ben is folytatódik az EU Élelmiszersegély ProgramA Program koordinálását végző MVH-val szerződésben álló négy segélyszervezet, a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a Katolikus Karitász, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, egyéb élelmiszerek mellett 1 800 tonna liszt, 2 900 tonna tészta és csaknem 572 tonna keksz szétosztását kezdi meg május végén és június elején a nehéz körülmények között élő magyarországi rászorulók részére. Az élelmiszereket előállító vállalkozásokat az MVH közbeszerzés útján választotta ki, jelenleg az élelmiszerek segélyszervezetek raktáraiba történő beszállítása és a minőségellenőrzés folyamata zajlik.

2011-ben az élelmiszerek összetétele a korábbiak szerint alakul, ám kristálycukor osztására az Unió döntésének következtében már nem lesz lehetőség. Az első idei élelmiszerosztást a Hivatal tervei szerint szeptemberben követheti a II. forduló, így az őszi, karácsony előtti időszakban is számíthatnak élelmiszerre a rászorulók. Amennyiben valamely település vagy önkormányzat csatlakozni kíván a Programhoz, további információkról az MVH honlapján található 63/2011. (IV.05) számú MVH közleményből tájékozódhat.
(F: MVH)

Nincsenek megjegyzések: