Oldalak

2015. február 25., szerda

Az idén befejeződik a hulladékgazdálkodási rendszer átalakítása

Várhatóan még az idén - a második félévben - befejeződik a lakossági hulladékgazdálkodási rendszer átalakítása Magyarországon - mondta a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára az MTI-nek.
 A hulladékról szóló törvény értelmében már csak olyan gazdasági társaságok végezhetnek hulladékgazdálkodási közszolgáltatást, amelyek non-profit módon gazdálkodnak és rendelkeznek hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedéllyel, valamint van érvényes hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésük a lakossági hulladék elszállítására azon a településen, ahol ezt a tevékenységet végzik.    
Az államtitkár szerint az egyes településeken még meglévő anomáliákat - vagyis, hogy a kommunális hulladék elszállítását végző cégeknek nem kifizetődő a szolgáltatás - megoldja majd az idei év második felében a holding rendszerű állami közszolgáltatás megkezdése. Az állami közszolgáltatói rendszert - az áram, a gáz és a távhőszolgáltatás után - az év második felétől terjesztik ki az ivó- és szennyvíz-, valamint a szilárdhulladék-gazdálkodási tevékenységre is.(mti)
   

Nincsenek megjegyzések: