Oldalak

2015. február 12., csütörtök

FeHoVa kiállítás

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) elnöke nyitotta meg csütörtökön a 22. FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) kiállítást.
Megnyitójában kiemelte: várhatóan még ebben az évben elkészül és az Országgyűlés elé kerül az egységes szemléletű vadászati, erdészeti és természetvédelmi törvény. Ez azért fontos - tette hozzá -, mert a szóban forgó jogszabályok egységes szemlélete és szóhasználata biztosítja az említett törvényekben szabályozott területek zökkenőmentes, harmonikus együttműködésének feltételeit.

A FeHoVa különleges hangulatát a több nemzetet képviselő kiállítók és látogatók, a nagyszerű kínálat és a sok kísérő program együttesen adja. A kiállításon minden kellék, felszerelés megtalálható a sikeres vadűzéshez vagy a kalandos halfogáshoz, valamint a kiegészítőkön túl számos bemutató, előadás, verseny, étel-ital a kellemes és élményekben gazdag kikapcsolódáshoz.

Újdonságok 2015-ben:
  • „Ragadozók világa” - Magyar vadászok ragadozó-trófeái: több, mint 40 vad trófeája (nyakas, bőr vagy egész)
  • Nadler-kiállítás - a 2013-2014-es vadászidény legjobb magyar nagyvadtrófeáiból összeállított válogatás
  • Nemzetközi szakmai konferencia a hagyományos és az új keletű vadásztöltényekről (a CIC szervezésében)
  • Kittenberger-bemutató: relikviák és trófeák a híres magyar Afrika-kutató, zoológus, tanár, vadász és természettudományi író hétköznapjaiból (a Magyar Természettudományi Múzeum kiállítása)
  • Gasztronómiai bemutató és kóstoló: vad- és halételek terítéken
  • A Hidvégi Béla Vadásztrófea Alapítvány különleges programokkal készül: bemutatja új ösztöndíj-programját, valamint több érdekes, rendellenes trófeát

Nincsenek megjegyzések: