Oldalak

2015. február 20., péntek

Figyelem: Élelmiszer-lavina pályázat

Idén is meghirdették az Élelmiszer-lavina közösségeknek szóló pályázatot. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta közös programjára civil szerveztek és önkormányzatok jelentkezhetnek több millió forint értékű zöldségvetőmagra pályázva március 6-ig - áll a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

A pályázatra olyan jelentkezőket várnak, akik vállalják, hogy a földjeiken szakmai felügyelet mellett, rászorulók aktív bevonásával termelnek élelmiszert az elnyerhető magokból, majd a megtermelt élelmiszert szétosztják a környék hátrányos helyzetben élő lakosainak, időseknek, fogyatékkal élőknek. Az Élelmiszer-lavina így tulajdonképpen hal helyett hálót biztosít a rászorulók számára - mondta el Cseh Balázs, az idén 10 éves Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke
 A most hatodik alkalommal kiírt Élelmiszer-lavina pályázat keretében eddig több mint 100 ezer rászoruló kapott segítséget - áll a közleményben. A 2015-ös pályázati kiírás az elelmiszerbank.hu honlapon tekinthető meg.

Nincsenek megjegyzések: