Oldalak

2015. február 10., kedd

Herman Ottó - C.

Felirat hozzáadása
A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban 2015. február 26. 16.30-tól február 27. 17.00 óráig kerül megrendezésre az Emlékév szakmai szempontból legjelentősebb eseményének ígérkező "HERMAN OTTÓ a polihisztor munkássága, hatása" című konferencia. A konferencia témája Herman Ottó személyének mai szempontok szerinti megítélése, élete, munkássága, polihisztorsága, számtalan tudományterületen máig tartó hatása, mindennek jelentősége a közoktatásban. A konferencia keretében plenáris előadásokra, műhelybeszélgetésekre („Herman Ottó Kávéház"), vitaülésre és „vélemény ütköztető színpadra" egyaránt sor kerül.

2014-ben Herman Ottó halálának 100. évfordulójáról emlékezett meg az ország.
A kormány azért döntött úgy, hogy a tavalyi esztendőt az utolsó magyar polihisztornak szánja, hogy a természettudós, néprajzkutató, nyelvész, régész, politikus ma is aktuális gondolatait népszerűsítsék az országszerte megrendezett több mint száz programon keresztül.

A részvétel minden programon ingyenes, de - a szoboravató kivételével - online regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felület itt található:
http://www.hermanottoemlekev.hu/jelentkezesi-lap/
A konferencia folyamatosan frissülő programjáról, valamint a különböző témák neves előadóiról itt olvashat:
http://www.hermanottoemlekev.hu/konferencia

Nincsenek megjegyzések: