Oldalak

2011. január 21., péntek

Társulási szerződés

Társulási szerződés
(minta)


amely létrejött egyrészről ……………… (szövetkezet/kft.) ……………… (cím) ……………. (képviselő), másrészről ……….. (szövetkezet/kft.) ……………… (cím) (szövetkezet/kft.) ……………… (cím) (természetesen több szerződő fél s lehet) között.

Tárgy: együttműködés …………………. (azonos termék, termékpályán) működő előzetesen elismert termelői csoportok között a 81/2004. (V. 4.) FVM rendelet szerinti állami elismerés elnyerésére.

1. Előzmények:
-         Szerződő felek közül ……….. (szöv./kft.) a minisztérium által kiadott … sz. határozat, a …. szöv/kft. pedig a ……. sz. határozat alapján …... évtől kezdődő …. .év időtartamra előzetes állami elismerést kapott.
-         A termelői csoportok megelőző évi tény, tárgyévi várható, és a működési programban vállalt éveinek főbb adatainak bemutatása. (taglétszám, áruforgalom termékenként, mennyiségben és értékben).
-         A társulás céljának rövid bemutatása.

2. Szerződő felek vállalják, hogy a 81/2004. (V. 4.) FVM rendelet 5. § (1) bekezdésben meghatározott ……….. Ft (minimum) árbevételt együttesen már a szerződés megkötésének évében elérik.
Vállalják továbbá, hogy a jelen szerződés hatálybalépését követő 2 éven belül a 81/2004. (V. 4.) FVM rendelet 5. § (1) bekezdésében meghatározott legalább …….. árbevételt külön is elérik.

3. Az együttműködésben érintettek az alábbi feladatok közös megvalósításában működnek együtt:

E pontban kell felsorolni alpontokba foglalva az együttműködés területeit, megvalósítás módját, és feltételeit (pl. áruértékesítés, termelésszervezés, tárolás, szaktanácsadás, egyeztetett fajtapolitika, minőségellenőrzési- és tanúsítási rendszer kiépítése, közös érdekeltségű beruházások megvalósítása, eszközök és berendezések jobb kihasználása, hatékonyabb működtetése). Egységes forma a termelői csoportok eltérő adottságai, a különböző feltételek és célok miatt nem adható, de a minisztérium a állami elismerések megadásánál a következőket kezeli kiemelten: térségi összefogás; az EU követelményeinek megfelelő nyilvántartási és elszámolási rendszer kialakítása; szerződésekre épülő, a termelői alkupozíciók javítására alkalmas áruforgalom bonyolítása; a piacra jutás, és a minőségjavítás feltételeinek biztosítása, különösen a tárolás, szállítás és az önálló telephely kialakítása.

4. A vázolt célok megvalósításáért, az együttműködés eredményes működéséért a szerződő felek felelnek. A közös tevékenységek ellátása során felmerülő ráfordításokat, elszámolási és érdekeltségi viszonyokat részvételük arányában alakítják ki és viselik.

5. A társulási szerződés érvényét veszti, ha erről a szerződő felek döntést hoznak. Felek tudomásul veszik, hogy abban az esetben, ha a szerződést a hatályba lépését követő 2 éven belül megszüntetik, vagy a szerződés 2. pontjában foglalt feltételek nem teljesülnek, úgy a minisztérium az időközben megítélt állami elismerést visszavonja, ami a felvett támogatás visszafizetését is maga után vonhatja.

6. Jelen szerződésnek nem célja az egyes termelői csoportok döntéshozatali és gazdálkodási önállóságának korlátozása vagy megszűntetése. A társulási szerződés aláírásával ……. év …. hó … napjától kezdődően létrejön a 81/2004. (V. 4.) FVM rendelet 10. §-ban meghatározott termelői csoportok társulása, ezáltal lehetővé válik a társult termelői csoportok állami elismerése.

7. A szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadók.



…………….., 2004. …………………..


…………………………………..                                       
aláírás                                                                                                          


…………………………………..                                       
aláírás                                                                                                       



Nincsenek megjegyzések: