Oldalak

2011. január 26., szerda

Könyvajánló...

Jo Readman: A talaj gondozása vegyszerek nélkül
A talaj vázát ásványi részecskék alkotják, amelyek évezredek alatt keletkeztek, sziklák mállása, felaprózódása eredményeként. Igazi, élő talaj azonban csak azután kezd kialakulni, hogy élő szervezetek jelennek meg benne. Ezek a lények (férgek, baktériumok) együttesen teremtik meg a növények fejlődéséhez alkalmas feltételeket. A növények gyökerei a talaj mélyére hatolnak, megkapaszkodnak benne, és lélegeznek, vizet és tápanyagokat szívnak fel egy időben.

Dr. Radics László - Dr. Seregi János: Ökológiai szemléletű állatitermék-előállítás
Az állattenyésztés táplálékunkat, az ökológiai szemléletű állattenyésztés jó egészségünket és környezetünk épségét biztosítja. Az ökogazdák által elfogadott jelmondat szerint állították össze kiadványukat a könyv szerzői. Munkájuk alkalmas arra, hogy a benne szereplő ismeretanyag szerint tenyésztett és tartott állat egészséges alapanyaggal lássa el az élelmiszeripart. Az ökotermék az izletes étel alpanyaga.

Tamás Enikő: Biokertészkedés
A vegyszertől, növényvédő szertől mentes élelmiszerek már megjelentek a hazai piacokon is. Hogyan, milyen módszereket lehet alkalmazni saját kertünkben, hogy "bio" minőségű zöldségfélét, gyümölcsöt termeszthessünk?
Választ kapunk arra a kérdésre is, hogy milyen ellenálló, régi magyar gyümölcsfajtákat , gyógy- és fűszernövényeket ültessünk, és milyen zöldségfélék termesztése ajánlható a biokertbe.

Nincsenek megjegyzések: