Oldalak

2011. június 3., péntek

MVH Hírek...


Június 9-ig szankcióval lehet módosítani az Egységes Kérelmeket

2011-06-01 15:45

Az eddig beérkezett mintegy 178 ezer Egységes Kérelem mellett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal ügyfelei május 17-től 31-ig több mint hatezer adatváltozást nyújtottak be. Június 1-től 9-ig a kérelmek módosítása már csak szankcióval tehető meg.


A kérelem módosításáról beszélünk, ha az ügyfél a már bejelentett támogatási igényét növeli (például új tábla bejelentésével). A módosítás keretében növelt igénylésre vonatkozó támogatás összege munkanaponként 1%-kal csökken.
Az olyan adatváltozások bejelentésére, amelyek nem irányulnak a támogatási igény növelésére (például a kérelem teljes, vagy részben történő visszavonása, vagy a korábbi igénylések csökkentése) továbbra is szankciómentes lehetőség van.
Szintén június 9-ig lehet igénylést benyújtani azokra a jogcímekre, amelyekre az ügyfelek eddig még nem igényeltek, holott jogosultak lennének a támogatásra. A jelenlegi benyújtási statisztika alapján összesen mintegy 100 ügyfél nem igényelt a meglévő jogosultságai alapján a területalapú támogatáshoz kapcsolódó elkülönített zöldség-gyümölcs, illetve elkülönített cukor, valamint a zöldség, gyümölcs és a dohány szerkezetátalakítási támogatást.

Nincsenek megjegyzések: