Oldalak

2015. május 20., szerda

Bormustra

Az ország legfontosabb borversenyévé kíván válni a Magyar Bormustra - korábban Országos Borverseny -, amelyet május 28-29-én, 36. alkalommal rendez meg a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT).
Helye: Budapest
A borverseny szervezője: Hegyközségek Nemzeti Tanácsa
A borverseny lebonyolítója: Hegyközségek Nemzeti Tanácsa Nonprofit Kft.
A jelentkezés módja: a nevezési lapot kitöltve, aláírással hitelesítve az alábbi címre kell eljuttatni levélben: HNT, 1117 Budapest, Budafoki út 111. e-levélben: hnt@hnt.hu vagy személyesen.

A  mustra nevezési határideje május 21., mostanáig azonban már csaknem 600 mintát neveztek a borkészítők. A versenyre határon túli magyar borászatok tételeit is nevezni lehet, a zsűribe pedig nemzetközi szakembereket is meghívtak.

A bíráló bizottság a kategóriagyőztest, a legeredményesebb termelőt, női borászt, 35 év alatti borászt, valamint a legjobb fajtagyőztes bort díjazza. A beérkező mintákat a 42 fős zsűri 6 bizottságba tömörülve értékeli meghatározott bírálati elvek alapján.
A magyar borpiac nagyobb ütemben fejlődik, mint a hazai fizetőképes kereslet, ezért az igazi növekedési tartalékok a külpiacokban rejlenek, ezért a magyar borokat meg kell ismertetni a külpiacokkal.

További információk, letölthető űrlapok a www.hnt.hu címen találhatók.

Nincsenek megjegyzések: