Oldalak

2015. május 7., csütörtök

G H ...

OMÉK újból...

A helyi termékek seregszemléje lesz az idei 77. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár, amelyet szeptemberben rendeznek meg Budapesten - jelentette be a földművelésügyi miniszter a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban. 

A halfogyasztás növelése

Rövidesen elkészül a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program, amellyel megvalósítható a következő években az ágazat előtt álló legfontosabb feladat: az éves szinten mintegy 5 kilogrammos hazai fejenkénti halfogyasztás megduplázása.

Modellezik a klímaváltozás hatásait

Új forgatókönyvek alapján modellezi a klímaváltozás magyarországi hatásait egy hétfőn bemutatott projekt keretében az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) és az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Meteorológiai Tanszéke.

Az agrárbiztosítások támogatása

Az idei, igazolásokkal tanúsított agrárkárokra kötött biztosítások támogatására 3 milliárd forint támogatást különített el a szaktárca - egyebek mellett ezt tartalmazza a földművelésügyi miniszter rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
Kiemelt figyelmet kapnak a fiatal gazdák 2020-ig
Magyarország új, 2014-2020. közötti uniós költségvetési időszakra vonatkozó vidékfejlesztési programjában (VP) kiemelt figyelmet kapnak a fiatal gazdálkodók, ami abban mutatkozik meg, hogy a VP-ben külön alprogramként szerepel a fiatal gazdák támogatása.
Támogatáskalkulátor
Mai naptól elérhető a mezőgazdasági kistermelői támogatási rendszerbe történő belépést segítő támogatáskalkulátor. A rendszerhez 2015. augusztus 15-ig lesz mód csatlakozni, a legalább 1 hektár támogatásra jogosult területtel rendelkező gazdálkodóknak.

Nincsenek megjegyzések: